Bitcoin'de eylül beklentisi: Artacak mı, düşecek mi?

Eylül ayında kripto para piyasalarını nasıl bir süreç bekliyor? Kripto borsası Gate.TR'nin CEO'su Kafkas Sönmez açıkladı

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 13:13
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 15:00
Bitcoin'de eylül beklentisi: Artacak mı, düşecek mi?
Hakan Öksüz Editör

Kripto para piyasalarında yaz sezonunun sona ermesiyle birlikte gözler eylül ayına çevrildi. 

Uzun bir süredir aşağı yönlü seyir izleyen ve belirsizliklerin hâkim olduğu piyasalarda, Bitcoin 59 bin dolar seviyelerine kadar geri çekildi. Analistlerin eylülde kripto para birimlerinin performansı hakkında ikiye bölündü.

Bitcoin’de tarihsel trendler

Bitcoin'in eylül ayı performansını değerlendiren Gate.TR CEO’su Kafkas Sönmez, “5 Ağustos'ta küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmanın ardından Bitcoin hâlâ istikrarlı bir toparlanma sergileyemedi. Yatırımcıların umudu eylülde. Tarihsel olarak bakıldığında eylül ayı Bitcoin yatırımcıları için genelde olumsuzdur. Öte yandan mevcut ekonomik koşullar bu yılı farklı kılabilir" dedi.

Geçmiş verilerden yola çıkarak yapılan analizlerde, Bitcoin madencilerinin ödüllerinin yarıya inmesini öngören "halving" yıllarında boğa piyasasının genellikle 160 gün içinde başladığı görülüyor. 

5 Ağustos’taki dalgalanmanın sebebi neydi?

Verilere dayanarak eylül ayı sonunun önemli olabileceğini belirten Sönmez, şunları söyledi:

Beklenti: İşlem hacmi zayıf, piyasa dalgalı

Piyasaların yön bulmaya çalıştığı bu belirsizlik dönemlerinde yatırımcıların en doğru adımının "bekle ve gör" stratejisi olduğunu belirten Kafkas Sönmez, "Henüz eylül ayının başındayız. Fed’in faiz kararını 17-18 Eylül’de açıklaması bekleniyor. Bu sürecin genel anlamda zayıf işlem hacmi ve dalgalı bir piyasa ile geçeceğini söyleyebiliriz. Yatırımcıların bu dönemde sabırlı olmaları ve duygusal kararlar almamaları kritik önem taşıyor. Klinik Psikolog Çağla Küçük’ün katılımıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde, trader’ların stres, anksiyete ve uyku sorunlarıyla nasıl başa çıkabileceklerini öğrendik. Bu tarz etkinliklerle topluluğumuzu desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Not: Bu haberdeki veriler ve tahminler, bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa