Zelenskiy'den silah çağrısı: Minnettarız ama...

Ukrayna lideri Zelenskiy, Almanya'da gerçekleştirilen toplantıda "Sahip olduğumuz silahlar yeterli değil" açıklamasında bulundu.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 13:59
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 14:56
Zelenskiy'den silah çağrısı: Minnettarız ama...
Hakan Öksüz Editör

Rusya ile verdikleri savaşta daha çok silaha ihtiyaç duyduklarının altını çizen Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy, Almanya'da gerçekleştirilen Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısında konuştu. 

"Sahip olduğumuz silahlar yeterli değil"

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in başkanlık ettiği Ramstein Üssü'ndeki toplantıda açıklamalarda bulunan Zelenskiy, "Bize sağlanan yardım paketleri için minnettarız. Gerçekten de bunu sağlayan tüm taraflara teşekkür ediyoruz. Bir yandan da daha çok silaha ihtiyacımızın olduğunu biliyoruz. Donesk bölgesinde bu ihtiyaç çok acil. Sahip olduğumuz silahlar yeterli değil." dedi.

"Putin burada başaramazsa hiçbir yerde başaramaz"

Ukrayna'ya gönderilecek yardımların aciliyetine işaret eden Zelenskiy, şunları söyledi:

Zaporijya Nükleer Santrali'nin kontrolüne ilişkin bir soruya yanıt veren Zelenskiy, santralin Ukrayna'nın kontrolüne geçmesi için çalıştıklarını belirtmişti.

Güvenlik açısından santralin savaş yoluyla geri alınmasının şu an için imkansız olduğunu ifade eden Zelenskiy, bu konuda siyasi yöntemlerle ilerlemeye çalıştıklarını söylemişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa