Engin Polat'ın tahliyesine itiraz!

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, içlerinde Engin Polat'ın da bulunduğu 4 tutuklu sanığın tahliyesine itiraz etme kararı aldı.

BB
Büşra Bayrak Editör
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 15:10
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 16:33
Engin Polat'ın tahliyesine itiraz!
BB
Büşra Bayrak Editör

Kara para aklama suçundan tutuklanan ve 40 yıla kadar hapsi istenen Engin Polat ve tutuklu diğer 3 sanık hakkında bugün alınan ara karar ile tahliyelerine karar verilmişti.

Tahliye kararına konu olan sanıklar arasında Engin Polat, babası Sezgin Polat, kardeşi Alper Kürşat Polat ve muhasebecileri Ahmet Gün bulunuyor.

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen bu tahliye kararının ardından bir haber de İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan geldi. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, bu dört kişinin tahliyesine itiraz edeceğini duyurdu. Duruşmada, cumhuriyet savcısı sanıkların tutukluluğunun devam etmesi gerektiği yönünde görüş bildirmiş, tutuklu sanıkların kaçma şüphesi ve dava sürecinde yeni bir durumun ortaya çıkmaması gerekçesiyle tahliye talebine karşı çıkmıştı.

Dilan Polat’tan İlk Açıklama

Engin Polat’ın tahliye edilmesinin ardından, eşi Dilan Polat Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Karatepe Ceza İnfaz Kurumu'na giderek eşini karşıladı. Tahliye kararı sonrası açıklama yapan Dilan Polat, "Sürpriz oldu. Çünkü savcının kararından endişeliydim ve çok korkuyordum. Çok dua ettim" ifadelerini kullandı.

Mahkeme Kararının Ardından Gözler İtiraz Sürecinde

Davanın bugün görülen karar duruşmasında, mahkeme sanıklar lehine tahliye kararı verirken, başsavcılığın itiraz sürecine girmesiyle dosyanın yeniden değerlendirilmesi bekleniyor. Sanıkların tutukluluk süreci, savcılığın itirazı sonrası yeniden gündeme gelebilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa