Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan oyun platformları uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oyun platformları üzerinden gençlere uyarılarda bulundu. Erdoğan, bu platformlara dikkat çekti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 15:41
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 16:15
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan oyun platformları uyarısı
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eğitim Öğretim Yılı Açılışı, Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, sosyal medya ve dijital platformların gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. 

Erdoğan, özellikle oyun platformlarının şiddeti teşvik ettiğini, aile yapısını bozan ve sapkın akımların özendirilmesine aracılık ettiğini vurguladı. Ayrıca, dijital dünyada yayılan ırkçılığın da bu platformlar aracılığıyla körüklendiğini belirtti.

Erdoğan, Türkiye'nin eğitim sisteminde attığı adımlara değinirken, mesleki eğitime yönelik yeni açılımların devreye alındığını ve Türkiye'nin nitelikli iş gücü yetiştirme konusunda ilerleme kaydedeceğini belirtti. 

Eğitimin Türkiye'nin geleceği için stratejik bir önemi olduğunu vurgulayan Erdoğan, eğitim yatırımlarının "Türkiye Yüzyılı" hedeflerine katkı sunduğunu ifade etti.

Bu konuşma, sosyal medya ve dijital platformların denetlenmesi gerektiği yönündeki küresel eğilimlere de bir atıf niteliği taşıyor ve birçok ülkede bu konuda tedbirlerin artırıldığına dikkat çekiyor.


Etiketler Erdoğan'
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa