İki polisi silahla vuran zanlılar kargo aracını çalmışlar

Konya'da polisten kaçmaya çalışan ve dur ihtarına ateşle karşılık veren 2 zanlının işlemleri sürüyor. Yaralı 2 polisin durumu ise iyi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 15:58
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 16:14
İki polisi silahla vuran zanlılar kargo aracını çalmışlar
DHA
Kaynak DHA

Konya'da polislere ateş açan şüpheliler yakalandı

Konya'da çalıntı bir araçla polisten kaçmaya çalışan ve polis memurlarını yaralayan iki şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. Yaralı polislerin tedavisi devam ederken, şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Olay, Selçuklu ilçesinde meydana geldi

Olay, dün saat 16.00 civarında Konya’nın Selçuklu ilçesindeki Yeni İstanbul Caddesi ile Fırat Caddesi'nin kesiştiği noktada yaşandı. Devriye görevinde olan Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme Büro Amirliği'ne bağlı iki polis memuru, çalıntı olarak aranan 06 DZ 6051 plakalı hafif ticari aracı fark ederek takibe aldı. Polislerin ‘Dur’ ihtarına uymayan şüpheliler kaçmaya çalıştı.

Polislere ateş açıldı, iki polis yaralandı

Şüpheliler, kavşakta araçlarını durduran polis memurlarına tabancayla ateş açtı. Olayda bir polis memuru kolundan, diğeri ise bacağından yaralandı. Şüpheliler aracı terk edip yaya olarak kaçarken, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralanan polisler B.K. ve S.U., Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Şüpheliler kısa sürede yakalandı

Polis ekipleri, kaçan şüpheliler Özkan C. ve Mustafa S.’yi, geniş çaplı operasyonlarla saklandıkları yerde yakaladı. Olay, çevredeki güvenlik kameralarına da yansıdı. Şüphelilerin, olaydan 30 dakika önce Beyhekim Mahallesi Fırat Caddesi’nde, sürücüsünün anahtarını üzerinde bıraktığı kargo aracını çaldıkları öğrenildi.

Polis memurlarının durumu iyi

Gözaltına alınan Özkan C. ve Mustafa S.’nin, Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri devam ediyor. Bu sırada hastaneye kaldırılan yaralı polis memurları B.K. ve S.U.'nun sağlık durumlarının iyi olduğu ve taburcu edilecekleri bildirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa