Sabuncubeli Tüneli ile 3 milyar TL tasarruf sağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Manisa Sabuncubeli Tüneli ile zamandan ve yakıttan 2 milyar 850 milyon TL tasarruf sağlandığını bildirdi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 16:16
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 16:20
Sabuncubeli Tüneli ile 3 milyar TL tasarruf sağlandı
DHA
Kaynak DHA

Sabuncubeli Tüneli'nden 6 yılda 91 milyon araç geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4.065 metre uzunluğundaki Sabuncubeli Tüneli'nden 6 yıl 3 aylık süre içinde 91 milyon 416 bin aracın geçtiğini açıkladı. Bakan, bu süre zarfında yakıt ve zamandan toplam 2 milyar 850 milyon TL tasarruf sağlandığını belirtti.

Bakan Uraloğlu Manisa'da incelemelerde bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, devam eden projeleri yerinde incelemek ve bir dizi ziyaret için Manisa’ya geldi. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan kara yoluyla Manisa’ya geçen Bakan Uraloğlu, İzmir ile Manisa arasında yer alan ve 2018'de açılan Sabuncubeli Tüneli'nde incelemeler yaptı.

Sabuncubeli Tüneli zamandan ve yakıttan tasarruf sağladı

Bakan Uraloğlu, inceleme sırasında yaptığı açıklamada, tünelin 11 Haziran 2018'de trafiğe açıldığını hatırlatarak, "Evliya Çelebi'nin 'Korkunç Sabuncubeli Geçidi' olarak nitelendirdiği bu geçidin altına inşa ettiğimiz Sabuncubeli Tüneli'ndeyiz. 4.065 metre uzunluğundaki tünelimizde 6 yıl 3 ayda toplam 91 milyon 416 bin araç geçti. Bu süre içinde toplamda 2 milyar 850 milyon TL'lik yakıt ve zaman tasarrufu sağladık" dedi.

Projede emeği geçenlere teşekkür

Bakan Uraloğlu, Sabuncubeli Tüneli’nin bölge ve ülke açısından büyük bir proje olduğunu vurgulayarak, "Bu projede emeği geçen işçi, memur, yüklenici ve Karayolları müşavir firması olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız bize her türlü imkanı sağladı, biz de bu projeyi başarıyla hayata geçirdik. Manisa'ya, İzmir'e ve Türkiye’ye hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa