Kayıp Narin ile ilgili yeni gelişme

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasına ilişkin soruşturma sürerken küçük kız ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 16:32
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 17:12
Kayıp Narin ile ilgili yeni gelişme
O
Onur Çetinkaya Editör

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasına ilişkin soruşturma devam ediyor.

Küçük kızın kaybolmasının ardından aile, güvenlik güçleri ve mahalle sakinleri seferber oldu.

Bunun üzerine, bölgede 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri tarafından geniş kapsamlı bir arama operasyonu başlatıldı.

Narin Güran'ı bulmak amacıyla AFAD'a bağlı dalgıç ekipleri sulama kanallarında arama yaparken, jandarma ve diğer arama kurtarma ekipleri ise mahallenin çevresi, kayalık alanlar, dere yatakları, sazlıklar, tarlalar, boş yapılar, evler ve ahırlarda detaylı aramalar gerçekleştirdi. Jandarma ekipleri, aynı zamanda mahalleye giriş-çıkış yapan araçları da kontrol etti.

Soruşturmanın ilerlemesiyle elde edilen yeni deliller, şüpheli S.G.'nin Narin kaybolduktan sadece 15 dakika sonra köyden ayrıldığını ve 1 saat sonra telefonunu kapattığını ortaya çıkardı.

Bugüne kadar 12 bin 565 araç incelenirken, 130 kişinin ifadesine başvuruldu. 32 bin 952 kişi kontrol edildi ve 11 bin dönümden fazla alanda aramalar gerçekleştirildi. Ayrıca, 7 iz takip köpeği de arama çalışmalarına katıldı.

Soruşturma sürerken, 18 yaşındaki ağabeyin ardından küçük kızın amcası ve aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı olan S.G. gözaltına alındı.

Önce ağabey şüpheli olarak gözaltına alındı. Kolunda ısırık olduğu belirtilen ağabey DNA analizinden sonuç çıkmayınca serbest bırakıldı.

Sonra gözler amca S.G’ye çevrildi. Tavşantepe mahalle muhtarı olan amca S.G, tam da Narin’in kaybolduğu anlarda 1 saat süreyle telefonunu kapatmıştı. Hatta şehirden ayrıldığı iddiaları dillendirildi. 

S.G.’nin aracından alınan DNA örneklerinin Narin’in kıyafetleri ve battaniyesinden alınan DNA örnekleriyle eşleştiği haberi geldi. Çok geçmeden amca gözaltına alındı. Kayıp olan Narin Güran'ın amcasının "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "kasten adam öldürme" sebebiyle tutuklandı.

Derede aramalar yoğunlaştı

Kayıp Narin ile ilgili yeni bir ihbar yapıldı. Başta Jandarma olmak üzere çok sayıda ekip 17'inci günde aramalarını sıkılaştırdı. İhbar üzerine ekipler, çalışmalarını Tavşanlı Deresi’nde yoğunlaştırdı. 8 yaşındaki Narin'e ait eşyalar derede aranacak. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa