Ankara'da Halk Sağlığı Haftası etkinliği yapıldı

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Doçent Doktor Muhammed Emin Demirkol, “aile hekimleri” hatırlatmasında bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 16:32
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 16:51
Ankara'da Halk Sağlığı Haftası etkinliği yapıldı
AA
Kaynak AA

Ankara’da Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri başladı

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası kapsamında Hamamönü'nde stant açarak vatandaşlara sağlık bilgilendirmeleri yaptı. Etkinlikte, çocuklara yönelik özel bilgilendirmeler ve sağlık taramaları gerçekleştirildi.

Etkinlik Seymen gösterisi ile başladı

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Doçent Doktor Muhammed Emin Demirkol ve Ankara İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Ali Niyazi Kurtcebe'nin katıldığı etkinlik, Taceddin Dergahı’nın yanındaki alanda düzenlendi. Ankara Kulübü Seymen ekibinin geleneksel dans gösterisiyle başlayan etkinlik, büyük ilgi topladı.

Vatandaşlara sağlık taramaları yapıldı

Alana kurulan 16 sağlık standında, sağlık ekipleri tansiyon, kilo, boy ve bel çevresi ölçümleri yaparak vatandaşların beden kitle indeksini hesapladı. Ayrıca çocuklar için özel bilgilendirmeler yapılırken, ebeveynlere de çocuk sağlığı hakkında tavsiyelerde bulunuldu. Sağlık taramasından geçen vatandaşlara, kişisel sağlık durumları hakkında bilgi verildi.

Demirkol: Koruyucu sağlık hizmetleri önceliğimiz

Etkinlik alanını gezerek çalışmaları inceleyen Doçent Doktor Muhammed Emin Demirkol, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla 81 ilde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Demirkol, Sağlık Bakanlığı’nın koruyucu sağlık hizmetlerine büyük önem verdiğini belirterek, “Amacımız ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerindeki yoğunluğu azaltmak. Türkiye Yüzyılı’nda sağlıklı bireyler ve sağlıklı yaşlanan bir toplum istiyoruz” dedi. Ayrıca, aile hekimlerinin toplum sağlığındaki rolünü hatırlatarak vatandaşların bu hizmetlerden yararlanması gerektiğini vurguladı.

Bebeklerin sağlıklı gelişimi için çalışmalar sürüyor

Demirkol, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekerek, bebeklerin sağlıklı doğup büyümesi ve yaşlanması için çalışmalarının devam edeceğini belirtti. “Her bireyimize aile hekimlerinin rehberliğini hatırlatıyoruz. Sağlıkla doğan, sağlıkla büyüyen ve sağlıkla yaşlanan bir nesil oluşturmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurtcebe: Sağlık yatırıma hastalanmadan başlanmalı

Ankara İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Ali Niyazi Kurtcebe de etkinlik hakkında bilgi verdi. Sağlığın temelinin aile hekimleri ve aile sağlığı merkezleri olduğunu vurgulayan Kurtcebe, ebeveynlere çocuklarının sağlığı için aşı yaptırmaları gerektiğini hatırlattı. Yeni doğan bebeklerin topuk kanı testinin önemine değinen Kurtcebe, “Bu testle bebeklerdeki metabolik hastalıkları ve gen bozukluklarını erken tespit edebiliyoruz. Eğer bunu yapmazsak çocuğun ileride sağlığı tehlikeye girebilir” dedi.

Sağlık merkezlerine başvuru çağrısı

Kurtcebe, vatandaşları sağlıklarını koruma konusunda daha bilinçli olmaya davet ederek, “Biz Ankara’da dünyanın en büyüklerinden olan iki dev şehir hastanesine sahibiz, ancak önemli olan hastalanmadan önce sağlığa yatırım yapmak. Sağlıklıyken sağlık merkezlerimize başvurarak sağlığımızı korumalıyız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa