Bakan Kurum'dan İmamoğlu'na 'Vaniköy' yanıtı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Vaniköy’deki kaçak yapılarla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni suçladı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 17:08
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 17:24
Bakan Kurum'dan İmamoğlu'na 'Vaniköy' yanıtı
O
Onur Çetinkaya Editör

İBB Başkanı İmamoğlu, Vaniköy'deki villa yıkımına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'ı eleştirdi. İmar rantı vurgusuyla "Bunlar kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Millete dönük bir aklama değil, bir kişinin gözünde parlama aklaması bu" diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Vaniköy’deki kaçak yapıların yıkım süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

İmamoğlu'nun sözlerinin üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Vaniköy’deki kaçak yapılarla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni suçladı.

İBB'nin kaçak yapılara göz yumduğunu iddia eden Bakan Kurum, bu durumu çevre katliamı olarak nitelendirdi. Kurum ayrıca, İBB'nin yıkım sürecine son anda dahil olmak istediğini ancak bunun samimi olmadığını belirtti.

Kurum, bölgenin yıkım sonrası yeniden ağaçlandırılacağını ve çevreye zarar veren yapıların ortadan kaldırılacağını söyledi. Ayrıca İBB'nin bu süreçte şov yapmaya çalıştığını ifade ederek, İstanbul Boğazı'nı korumanın tüm Türkiye’nin sorumluluğu olduğunu vurguladı. 

Bakan Kurum, Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarını suçluluk psikolojisi olarak değerlendirirken, İBB'yi yıkım sürecinde yeterli adımları atmamakla eleştirdi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa