FETÖ firarisi tren bileti alınca yakalandı!

Kütahya'da C.D. isimli FETÖ/PDY firarisi eski öğretmen, sahte kimlik kullanarak tren bileti satın aldığı sırada gözaltına alındı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 17:17
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 17:47
FETÖ firarisi tren bileti alınca yakalandı!
DHA
Kaynak DHA

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube (TEM) ekipleri, FETÖ/PDY şüphelisi E.D.'nin, 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile öğretmenlikten ihraç edilen eşi C.D. ile e-posta üzerinden haberleştiğini tespit etti. 

Elde edilen bilgiler doğrultusunda, C.D.'nin Kütahya’da saklandığı ve sahte "İsmail Baş" ismine düzenlenen kimlikle hareket ettiği belirlendi. Ayrıca, annesine ait telefon numarasını kullanarak tren bileti satın aldığı öğrenildi. 

Bu bilgi üzerine polis ekipleri, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile birlikte operasyon başlattı.

Tren İstasyonuna Yapılan Operasyon

Polis ekipleri, C.D.'nin Vefa Mahallesi’ndeki tren istasyonunda olduğunu tespit etti ve buraya operasyon düzenledi. Operasyonda, sahte kimlik kullanan C.D. gözaltına alındı. Yapılan üst aramasında, C.D.'nin üzerinde 750 avro bulundu.

Adliyeye sevk edildi

C.D., ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma’ suçlamalarıyla aranıyordu. Aynı zamanda, bilişim sistemleri ve bankaların araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçu nedeniyle de firari konumundaydı. Yakalanan C.D., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa