Bahar Candan’dan mahkemede “Garibanım” savunması

"kara para aklama" ve "suç örgütüne üye olma" suçlamalarıyla ikinci kez hakim karşısına çıkan fenomen Bahar Candan kendisini “garibanım” diye savundu.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 18:55
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 19:12
Bahar Candan’dan mahkemede “Garibanım” savunması
CS
Canan Salman Editör

 Nihal Candan, duruşmaya avukatlarıyla birlikte katıldı. Basın mensuplarının kendisine yönelttiği soruları yanıtsız bırakan Candan, kardeşi Bahar Candan’a moral vermeyi ihmal etmedi. 

Jandarma eşliğinde mahkeme salonuna getirilen Bahar Candan’a seslenen Nihal Candan, “İyiye gidiyor, Engin Polat çıktı, sen de çıkacaksın. Seni çok seviyorum, nezaket ve sükunet her zaman güçtür” diyerek kardeşine destek oldu.

Bahar Candan, hapse girmesinin ardından hem ailesinin hem de kendisinin maddi ve manevi büyük zarar gördüğünü anlattı.

 Candan, “Ablamla birlikte tutuklandığımızda ailem büyük bir yıkım yaşadı. Okul hayatım yarıda kaldı, cezaevi şartlarında psikolojik olarak çöktüm. Tedavi görmek zorunda kaldım, akıl hastanesinde yattım ve ilaç bağımlılığı geliştirdim. Genç yaşta sağlığımı tamamen kaybettim.”  diyerek yaşadıklarını mahkeme heyetine aktardı.

Mal varlığıyla ilgili iddialara açıklık getiren Nihal Candan, "Hayatım boyunca hiç şirketim olmadı. Ne bir evim ne de bir arabam var. Hesabımda sadece 1-2 milyon lira bulunuyor. Beni zengin sanıyorlar ama ben bir garibanım." şeklindeki savunmasıyla herkesi şaşırttı.

Genç yaşında bu tür suçlamalarla karşı karşıya kalmanın hayatını alt üst ettiğini belirten Candan, mahkemeden mağduriyetinin giderilmesi talebinde bulundu.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar, genellikle abartılı bir yaşam tarzını yansıtıyor olsa da, Bahar Candan bunun tamamen kurgu olduğunu belirtti. 

"Sosyal medyada kendimi olduğumdan daha zengin gösteriyordum. Bu, diğer fenomenlere karşı bir yarış gibiydi. Ancak gerçek hiç de öyle değil" diyen Bahar Candan, bu paylaşımların sadece kendisini daha popüler göstermek amacı taşıdığını itiraf etti. 

Kendisini bu hayali dünya üzerinden değerlendirenlerin yanıldığını söyleyen Candan, suçlamalarla ilgili ise şu açıklamayı yaptı: “Hakkımda söylenenler tamamen gerçek dışı. Benim bu suç örgütüyle hiçbir ilgim yok. Suçlamalara konu olan kişileri tanımıyorum. Kardeşim Onur Apaydın’ı sevgilisi olarak tanıttı, ben de onu sadece 'Kaan' olarak biliyordum. Ancak bu ilişkilerle ve iddia edilen suçlarla hiçbir alakam yok."

Bahar Candan, sosyal medya paylaşımları nedeniyle kendisinin haksız yere suçlandığını söyleyerek, "Ben gönül rahatlığıyla hapse girdim, suçsuz olduğumu biliyorum. Ama hâlâ çıkamadım" ifadelerini kullandı.

Bahar Candan’ın, "Ne zaman tahliye olacağım?" sorusuna, Nihal Candan’ın “Seni çok seviyorum, nezaket ve sükunet her zaman güçtür” diyerek yanıt verdi.

Bahar Candan, "Ben ne dolandırıcılık ne de suç örgütüyle ilişkilendirilebilirim. Tüm suçlamalar asılsızdır" diyerek beraatini talep etti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa