Yavaş'tan adaylık açıklaması: Daha önce biz bu filmi gördük

CHP'nin Tüzük Kurultayında konuşan ABB Başkanı Yavaş, adaylık ve İmamoğlu'na siyasi yasak davası hakkında da açıklamalarda bulundu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 19:45
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 20:17
Yavaş'tan adaylık açıklaması: Daha önce biz bu filmi gördük
EK
Esra Koçak Editör

CHP’nin 20. Olağanüstü Kurultayı, Ankara ATO Congresium’da başladı. Kurultaya delegeler, onur kurulu üyeleri ve eski genel başkanlar katıldı. Tüzük değişikliklerinin ele alındığı kurultayda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da önemli değerlendirmelerde bulundu. ABB Başkanı Yavaş, kurultayın CHP’nin iktidara giden yolda önemli bir adım olduğunu vurguladı ve parti içerisindeki değişimin umut verici olduğunu ifade etti.

"Tüzük kurultayı umut verici"

Mansur Yavaş, kurultay öncesi yaptığı konuşmada, tüzük değişikliklerinin CHP'yi daha ileriye taşıyacağını ve parti içindeki heyecanın iktidar yolunda güçlü bir mesaj vereceğini belirtti. Yavaş, "Çare de bu Tüzük Kurultayı, arkasından yapılacak Program Kurultayı ile iktidara yönelik güzel mesajlar çıkacak" dedi.

İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu davalarına tepki

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan davalara değinen ABB Başkanı Yavaş, bu davaları "utanç verici" olarak nitelendirerek, yargının siyasete müdahale ettiğini söyledi.  “Artık siyasete yargının müdahale etmesi kabul edilebilir bir şey değil" ifadelerini kullanan Yavaş, bu davaların hukuka olan güveni zedelediğini ve adaletin bir "sopa" olarak kullanılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. 

"Hukuk sopası göstermek utanç verici"

Mansur Yavaş, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na açılan davaların siyasallaşmış yargının bir göstergesi olduğunu söylerken  "Gücü eline geçirenin karşı tarafa hukuk sopası göstermesi bizim için utanç verici" dedi. Yavaş, hukuk sisteminin güven kaybettiğini ve bu durumun gençlerin ülkeden kaçmasına neden olduğunu dile getirirken "Ülkemizin rövanş hukukundan kurtulması lazım" diyerek güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüşün önemine dikkat çekti.

Adaylık tartışmaları

Belediye başkanlığı ve olası adaylık konusunda da açıklamalarda bulunan Yavaş, Şunları söyledi: 

"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" polemiğine destek

Mansur Yavaş, Kara Harp Okulu’ndaki mezuniyet töreninde teğmenlerin "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganıyla yemin etmeleri üzerine yapılan eleştirilere de tepki gösterdi. Yavaş, "Mustafa Kemal Atatürk'e bağlılık suç olabilir mi? 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye her zaman söylüyoruz, söylemekten de gurur duyarız" dedi. Yavaş, Türkiye’nin suni gündemlerle zaman kaybetmemesi gerektiğini vurguladı.

CHP’nin iktidar yürüyüşü

Yavaş, CHP'nin tüzük kurultayı sonrasında yapılacak Program Kurultayı'yla iktidara yürüyüşünün hızlanacağını belirtti. Yavaş, vatandaşların özellikle ekonomik sıkıntılar nedeniyle değişim arayışı içinde olduğunu vurgularken, partinin bu süreçte güçlü bir programla halkın karşısına çıkacağını dile getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa