Elektrik skandalı davasında ara karar açıklandı

İzmir'de 2 kişinin akıma kapılarak ölümüne ilişkin davada mahkeme, 13 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 20:47
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 20:57
Elektrik skandalı davasında ara karar açıklandı
DHA
Kaynak DHA

İzmir'in Konak ilçesinde 2 kişinin elektrik akımına kapılarak ölümüne ilişkin davanın ilk duruşmasında savunmaları alınan 13 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Haklarında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan dava açılan 42 sanığın yargılandığı davada iki gün süren ilk duruşma tamamlandı.

"Herkes işini düzgün yapsın"

İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın öğleden sonraki oturumunda söz alan maktul Özge Ceren Deniz'in babası, sanıkların en ağır cezayı almasını istediğini belirterek, "Bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında kimse elektrik çarparak ölmesin, herkes işini düzgün yapsın" dedi.

Avukatların savunmalarının ardından tutuklu sanıkların mütalaaya karşı görüşleri soruldu.Tutuklu sanık İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı Barış Koç'un avukatı, dün duruşmaya katılan AKP ve MHP il başkanlarının duruşmadan sonra mahkeme başkanını ziyaret ettiğini ileri sürdü. 

Mahkeme başkanı, bu iddiaya tepki göstererek, "Hiç kimseyle görüşmedim. Değil 1 metre, 10 metre yakınıma gelmediler" dedi. Verilen aranın ardından mahkeme başkanı, dün ve bugünkü oturumlarda savunmaları tamamlanan tutuklu 13 sanık ve adli kontrol uygulanan 9 sanık hakkında ara kararını açıkladı.

13 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin, 8 sanığın da adli kontrollerinin devamına karar verildi, ev hapsi uygulanan A.E'nin ise hamile olması nedeniyle adli kontrolünün kaldırılmasına hükmedildi. Karara salondan tepki gösterilmesi üzerine mahkeme başkanı, "2024 yılında 2 kişi elektrik akımına kapılıp öldü, saygı gösterin. Kimse kusurlu değil, herkes işini layıkıyla yapmış ama 2 kişi öldü. Herkes bu dosyanın bilincinde hareket etsin" dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa