Trump’ın sus payı davasındaki cezası, seçim sonrasına ertelendi

ABD başkan adayı Donald Trump’ın sus payı davasının Yargıcı Juan Merchan, cezanın açıklanmasının 26 Kasım’a ertelendiğini duyurdu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 21:51
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 22:00
Trump’ın sus payı davasındaki cezası, seçim sonrasına ertelendi
EK
Esra Koçak Editör

ABD'nin eski başkanı ve cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump’ın yargılandığı sus payı davasında yeni gelişmeler yaşandı.

Davanın Yargıcı Juan Merchan, Trump’ın avukatlarının cezanın ertelenmesi talebine cevaben yazdığı mektupta cezanın açıklanmasının 26 Kasım’a yani 5 Kasım'daki ABD Başkanlık seçiminin sonrasına ertelendiğini duyurdu.

Trump’ın davada 2024 seçimleri sonrasına kadar hüküm giymeyeceğini bildiren Merchan, “Taleple ilgili kararın ertelenmesi ve eğer gerekliyse hüküm verilmesi, mahkemenin herhangi bir siyasi partiye veya herhangi bir makam adayına avantaj ya da dezavantaj sağlamak için herhangi bir karar vereceği yönündeki her türlü düşünceyi ortadan kaldırmalıdır” ifadelerini kullandı.

Merchan ayrıca Yüksek Mahkeme’nin dokunulmazlık kararına karşı Trump’ın kararın iptali talebini de 12 Kasım’da karara bağlayacağını aktardı.

Ne olmuştu?

ABD Başkanı Trump, 18 Mart 2023'te Manhattan Bölge Savcılığınca yetişkin filmlerinde oyunculuk yapan Stormy Daniels'e 2016 başkanlık seçimleri sırasında yasa dışı "sus payı" ödenmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, büyük jüri tarafından suçlanmıştı.

Trump, "sus payı" ve bununla ilgili kayıtlarda sahtekarlık yapmaktan 4 Nisan 2023'te New York'ta hakim karşısına çıkmıştı.

Kendisine yöneltilen 34 ayrı suçlamayı reddeden Trump, hakkındaki iddiaları "siyasi cadı avı" olarak nitelemiş ve suçlamaları "seçimlere müdahale" olarak gördüğünü belirtmişti.

Trump, "Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıkan ilk eski başkan" olarak kayıtlara geçmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa