Ordu'da veteriner hekime sopa ve bıçaklı saldırı

Ordu'nun Altınordu ilçesinde Y.A., dikişlerini aldırmak için veterinere götürdüğünü köpeğinin sakinleştirilememesine sinirlenerek hekimlere saldırdı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
06 Eylül 2024 22:03
GÜNCELLEME
06 Eylül 2024 22:14
Ordu'da veteriner hekime sopa ve bıçaklı saldırı
DHA
Kaynak DHA

Ordu'nun Altınordu ilçesinde Y.A. isimli kişi, köpeğinin dikişlerini aldırmak için götürdüğü veteriner kliniğinde köpeğinin sakinleştirilememesine sinirlenerek veterinerlere saldırdı. Kalça ve sırt bölgelerinden yaralanan Veteriner Hekim Tolga Tiryaki ve kardeşi Veteriner Sağlık Teknikeri Yaşar Tunahan Tiryaki, Y.A.'dan şikayetçi oldu. Y.A. ise emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Türk Veteriner Hekimler Birliği, olaya ilişkin kınama mesajı yayınladı.

Olayın detayları

Olay, 3 Eylül Salı günü saat 17.00 sıralarında Altınordu ilçesinde bulunan özel bir veteriner kliniğinde meydana geldi. İddiaya göre, Y.A. kulağından yaralanan ve tedavi gören Belçika kurdu köpeğinin dikişlerini aldırmak için kliniğe geldi. Veteriner Hekim Tolga Tiryaki'nin köpeği sakinleştiremeyip müdahale edememesi üzerine Y.A., sinirlenerek hekime fiziki saldırıda bulundu.

Veterinerlerin müdahale edemeyeceklerini belirtmesinin ardından klinikten ayrılan Y.A., kısa süre sonra elinde sopa ile geri dönerek Veteriner Hekim Tolga Tiryaki ve kardeşi Yaşar Tunahan Tiryaki'ye saldırmaya çalıştı. Çalışanların sopayı elinden alması üzerine Y.A., bu kez eve gidip eline bıçak alarak kliniğe geri geldi. Çıkan arbedede iki kardeş kalça ve sırt bölgelerinden yaralandı.

Y.A. serbest bırakıldı

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı veterinerler hastaneye kaldırılarak tedavi edildi ve taburcu oldu. Polis tarafından gözaltına alınan Y.A., emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Veterinerler Y.A.'dan şikayetçi oldu.

Saldırıya uğrayan Tolga Tiryaki, olayın detaylarını şu sözlerle anlattı: "Köpeğin dikişlerini aldırmak için geldi. Köpeğin kontrol altına alınamaması üzerine sinirlenip bize saldırmaya başladı. Sonra eline odun, ardından bıçak alarak tekrar saldırdı. Kardeşim sırtından yaralandı, ben de kalçamdan yaralandım."

Türk Veteriner Hekimler Birliği'nden kınama

Türk Veteriner Hekimler Birliği yaptığı yazılı açıklamada veteriner hekim ve çalışan teknikerlere yapılan saldırıyı kınayarak şu ifadelere yer verdi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa