Zelenskiy'den Kursk açıklaması: Ukrayna neden Kursk'a saldırdı?

Zelenskiy, Ukrayna'nın kuzeyini olası bir Rus saldırısına karşı savunmak amacıyla Rusya'nın Kursk bölgesine operasyon düzenlediklerini açıkladı.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 00:05
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 00:32
Zelenskiy'den Kursk açıklaması: Ukrayna neden Kursk'a saldırdı?
BY
Barış Yılmaz Editör

İtalya'da düzenlenen Ambrosetti Forumu'nda konuşan Zelenskiy, Ukrayna-Rusya Savaşı hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in saldırılarına karşı halkının her gün hayatta kalma mücadelesi verdiğini belirten Zelenskiy, "Putin, daha fazla füze fırlatarak daha fazla çocuğun ölümüne neden olmak istiyor. Biz ise elimizden geldiğince savunma yapıyoruz. Rusya, aynı zamanda İran'dan temin ettiği balistik füzelerle de saldırılarını sürdürüyor." dedi.

"O bir katil"

Zelenskiy, Putin'in tek amacının Ukrayna'yı yok etmek olduğunu belirtti ve bu şartlar altında bir diyalog başlatmanın imkânsız olduğunu ifade etti. Ukrayna Devlet başkanı Zelenskiy, "O bir katil. Ukrayna, müzakerelere ancak güçlü bir konumdan başlayabilir. Bu yüzden müttefiklerimize ihtiyacımız var. ABD Başkanı Joe Biden ve diğer G7 liderleriyle Putin'i masaya nasıl getirebileceğimizi tartışacağız." diye konuştu.

"Uzun menzilli silahlar 200-300 kilometre mesafe kat ediyor"

Uzun menzilli silahların Rusya topraklarına yönelik kullanılması konusunda bazı çekinceler olduğu hatırlatıldığında Zelenskiy, ironik bir şekilde "Kremlin'e saldırmak mı? Yapılmaması büyük bir talihsizlik. Uzun menzilli silahlar 200-300 kilometre mesafe kat ediyor. Bu, Rusya'nın iç bölgelerini vurmak için çok kısa bir mesafe." dedi.

"Rusya bize savaşmaktan başka seçenek bırakmıyor"

Zelenskiy, İtalya'nın Ukrayna'ya verdiği desteği takdir ettiklerini belirterek, savaşın Ukrayna'nın zararına olmayacak şekilde sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı. "Rusya bize savaşmaktan başka seçenek bırakmıyor" dedi.

Ukrayna'nın Kursk operasyonun amacı

Kursk bölgesine düzenlenen operasyonla ilgili bir soruya yanıt veren Zelenskiy, bu saldırının olası Rus eylemlerini önlemek amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyonun Ukrayna’nın kendi istihbarat servisleri tarafından planlandığını, ancak ABD ve İngiltere gibi müttefik ülkelerin istihbarat desteğinden de yararlandıklarını açıkladı.

"Barışa ulaşmak için Kursk’a saldırdık"

Zelenskiy, "Barışa ulaşmak için Kursk’a saldırdık. Bu şekilde Putin'in üzerinde baskı kurup barış arayışına girmesini sağlayabiliriz." dedi. İtalya'nın sağladığı savunma sistemleri için minnettarlığını ifade eden Ukrayna lideri, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile yapacağı görüşmelerin de önemli hedeflere ulaşma konusunda kritik olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa