ABD'deki Müslüman Örgütlerden İsrail'e silah ambargosu çağrısı

ABD Müslüman Organizasyonlar Konseyi (USCMO), ABD yönetimini, İsrail’e silah ambargosu uygulamaya çağırdı.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 01:07
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 01:26
ABD'deki Müslüman Örgütlerden İsrail'e silah ambargosu çağrısı
BY
Barış Yılmaz Editör

ABD Müslüman Organizasyonlar Konseyi (USCMO), işgal altındaki Batı Şeria'da Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerleri tarafından öldürülmesini sert bir dille kınadı. Konsey, ABD yönetimine İsrail’e silah ambargosu uygulanması yönünde güçlü bir çağrıda bulundu.

USCMO'nun Genel Sekreteri Usame Cemal, yaptığı yazılı açıklamada Biden yönetiminin ABD vatandaşlarını koruma konusunda samimi olmadığını vurguladı. Cemal, "Biden yönetimi, ABD'lilerin can güvenliğinden ziyade İsrail'e koşulsuz silah ve mali destek sağlama peşinde. Bu ikiyüzlülüğe bir son verilmeli." dedi.

Cemal ayrıca, Biden, Kamala Harris ve Kongre üyelerine seslenerek, "İsrail’in artan saldırganlığına karşı derhal kapsamlı bir silah ambargosu uygulanmalı. Bu çığırından çıkan ideolojik imha hareketine dur demek için harekete geçilmeli." ifadelerini kullandı.

İsrail’in Gazze’de yürüttüğü saldırıları ve Filistin topraklarında Amerikalı vatandaşlara yönelik öldürücü müdahalelerini eleştiren Cemal, "Bu yönetim, insanlığını ve vatandaşlarını korumalı. Gazze, Batı Şeria ve Lübnan üzerindeki İsrail saldırılarına karşı uçuşa yasak bölgeler oluşturulmalı ve bölgedeki barış çabaları için baskı yapılmalıdır." şeklinde konuştu.

Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümü

Barışçıl bir protestoya katılan Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda başından vurularak hayatını kaybetmişti. ABD vatandaşı da olan Eygi, işgal altındaki Filistin topraklarına barışçıl yollarla destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) üyesiydi.

Eygi’nin trajik ölümü, Rachel Corrie’nin 2003 yılında İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülmesini hatırlattı. Corrie de aynı örgüte mensuptu ve Filistin davasına gönüllü destek veriyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümünü lanetleyerek, İsrail’in işlediği suçların hukuki süreçlerle uluslararası arenada takipçisi olacaklarını belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa