Bitlis'te sağanak yağış 3 evde hasara neden oldu

Bitlis'in Güroymak ilçesinde etkili olan sağanak sebebiyle 3 ev hasar gördü. İşte haberin detayları ve meteorolojinin son tahminleri...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 04:18
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 04:18
Bitlis'te sağanak yağış 3 evde hasara neden oldu
EM
Erhan Meyveci Editör

Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Oduncular köyünde, akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış 3 evde hasara yol açtı.

AFAD ve Ekipler Müdahale Etti

AFAD'dan gelen bilgilere göre, yoğun yağış köyde su baskınlarına neden oldu ve bazı yapılar zarar gördü. Yaşanan taşkın sonucunda 3 evde önemli hasar oluştu. Olayın hemen ardından bölgeye AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Köyde Çalışmalar Başlatılacak

Devlet Su İşleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Tarım ve Orman müdürlüklerine bağlı ekiplerin köyde kapsamlı bir çalışma başlatacağı bildirildi.

Meteorolojinin Son Tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Osmaniye, Çankırı çevreleri, Hatay’ın kıyı, Ankara’nın kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa