Bayburt'taki Kop Tüneli inşaatında göçük yaşandı

Bayburt'taki Kop Tüneli inşaatında meydana gelen kısmi göçükte 1 işçi öldü. İşte olaya dair detaylar ve bölgede yaşananlar...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 04:45
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 04:45
Bayburt'taki Kop Tüneli inşaatında göçük yaşandı
EM
Erhan Meyveci Editör

Erzurum ile Bayburt arasındaki Kop Tüneli'nde süren çalışmalar sırasında meydana gelen kısmi göçük, 1 işçinin ölümüne ve 3 işçinin yaralanmasına yol açtı.

Göçük Neden Oldu, Ekipler Seferber Oldu

Henüz belirlenemeyen bir nedenle Kop Dağı'ndaki tünelin Bayburt tarafında göçük meydana geldi. Olayın hemen ardından AFAD, jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Hastaneye Kaldırılan İşçilerden Biri Kurtarılamadı

Göçük sırasında yaralanan işçiler M.B, H.D, M.A ve A.Ö., Bayburt Devlet Hastanesine sevk edildi. Ancak işçilerden M.B. (22), yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralı işçilerin tedavileri devam ediyor.

Kop Tüneli, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Erzurum ve Bayburt illerini birbirine bağlayacak olan stratejik bir ulaşım projesidir. İnşaat çalışmaları Kop Dağı geçidinde sürdürülmekte olan tünel, özellikle kış aylarında zor geçen karayolu ulaşımını kolaylaştırmayı ve güvenli hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Kop Tüneli, mevcut Erzurum-Bayburt karayolunda yer alan yüksek rakımlı ve zor geçişli Kop Dağı'nı tünel ile aşarak, bu güzergah üzerindeki ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak. Kış mevsiminde kar ve buzlanma nedeniyle kapanma riski olan bu yolun, tünelin tamamlanmasıyla yıl boyunca güvenli ve kesintisiz hale gelmesi hedeflenmektedir. Ayrıca, bu tünel Türkiye'nin doğu-batı eksenli ticaret yollarının önemli bir parçası olacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa