Türkiye'deki orman yangınlarında son durum ne?

Kocaeli ve Çanakkale'deki orman yangınlarıyla ekiplerin mücadelesi devam ediyor. İşte yangınlarda son durum...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 06:00
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 06:00
Türkiye'deki orman yangınlarında son durum ne?
EM
Erhan Meyveci Editör

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesi Tahtalı Mahallesi'nde çıkan orman ve maki yangını, ekiplerin hem havadan hem de karadan yoğun müdahalesi sayesinde 3 saat içinde kontrol altına alındı.

Yangın İhbarı ve Müdahale

Yangın, saat 17.00 sıralarında Bursa il sınırına yakın bir noktada başladı. Çevredeki vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine yangına hızlı bir şekilde müdahale edildi. Kocaeli İtfaiyesi'nden 8 araç, Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 3 arazöz, 3 tanker ve toplamda 47 personel yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Bursa'dan Destek Geldi

Bursa'dan gelen 2 helikopter, 12 araç ve 32 personel de söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangın söndürme helikopterleri, havanın kararmasına kadar yangına müdahale etti. Hava karardıktan sonra ise yalnızca karadan müdahale devam etti.

Yangın Kontrol Altında, Soğutma Çalışmaları Başladı

Üç saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Ekipler, yangının yeniden alevlenmesini önlemek amacıyla soğutma çalışmalarına başladı.

Çanakkale'de son durum

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Yeniköy göleti yakınlarında bir tarım arazisinde çıkan yangın, hızlı müdahale sayesinde 1 saat 15 dakikada kontrol altına alındı.

Yangına Havadan ve Karadan Müdahale

Yangın, saat 16.45 sıralarında başladı. Dumanı fark eden vatandaşların ihbarıyla olay yerine 2 helikopter, 4 arazöz ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Hava ve kara ekiplerinin ortak müdahalesiyle yangın saat 18.00 sıralarında kontrol altına alındı.

1 Hektarlık Arazi Zarar Gördü

Yangında 1 hektarlık tarım arazisi zarar gördü. Ekipler, yangının yeniden başlamasını önlemek için bölgede soğutma çalışmalarına devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa