Vaniköy'deki izinsiz yapıların yıkımı tamamlandı...

Vaniköy'de, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde izinsiz inşaat faaliyetleri yürütülen alandaki ruhsatsız ve kaçak yapılarla ilgili yıkım çalışmaları sona erdi.

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 06:25
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 06:25
Vaniköy'deki izinsiz yapıların yıkımı tamamlandı...
EM
Erhan Meyveci Editör

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekiplerinin denetiminde, Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde izinsiz inşa edilen kaçak yapılar ve iskanlı yapıdaki eklentilerin yıkım çalışmaları sona erdi. Yasal düzenlemelere aykırı olarak gerçekleştirilen inşaat faaliyetlerinin durdurulmasının ardından, yıkım işlemleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından üç gün boyunca sürdürüldü.

Yıkım Süreci

Bölgedeki ruhsatsız yapılar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda yıkıldı. Yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından ekipler bölgeden ayrıldı. Yıkım sonrası yapılacak çalışmalar arasında enkazların taşınması ve doğal arazi düzenlemesi bulunuyor.

Sosyal Medya Açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Maliki Ejder Batur, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde izinsiz inşa edilen kaçak yapıların yıkımı tamamlandı. Bundan sonraki süreçte bölgenin doğal yapısına kavuşturulması için çalışmalar devam edecek," dedi. Ayrıca, İstanbul Boğazı'nın korunması için tüm vatandaşların duyarlı olması gerektiğine dikkat çekti.

Geçmişte Ne Yaşanmıştı?

22 Ağustos'ta Üsküdar Vaniköy'deki izinsiz inşaat faaliyetleri üzerine bölgeye giden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, İBB'nin izni olmadan başlatılan inşaatı durdurmuştu. Alanda yapılan incelemeler sonucunda doğal zemin ve bitki örtüsüne zarar verildiği tespit edilmişti.

Söz konusu yapıların daha önce organize suç örgütü lideri Adnan Oktar'a ait olduğu, sonrasında ise Rus iş insanı Boris Borisenko tarafından satın alındığı ortaya çıkmıştı. İBB, izinsiz inşaatı gerçekleştiren Borisenko hakkında yasal işlem talep etmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa