Gazze'de son 24 saatte 37 Filistinli öldü

İsrail'in Gazze Şeridi’ne saldırılarında son 24 saatte 37 Filistinli hayatını kaybetti. İşte bölgede yaşananlar ve son durum...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 07:15
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 07:52
Gazze'de son 24 saatte 37 Filistinli öldü
EM
Erhan Meyveci Editör

İsrail ordusunun cuma sabahından bu yana Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 37 Filistinlinin öldüğü açıklandı.

Gazze'nin Cibaliya Bölgesine Saldırı

Filistin'in resmi haber ajansı WAFA’ya göre, cumartesi gece yarısından sonra Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya’da yerinden edilmiş Filistinlilerin bulunduğu Halime es-Sadiya Okulu’na insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

Nuseyrat Mülteci Kampına Hedefli Saldırı

İsrail, Nuseyrat Mülteci Kampı’nın batısındaki bir evi hedef aldı. Bu saldırıda yaşamını yitiren 5 kişinin cenazeleri El Aksa Şehitleri Hastanesi'ne kaldırıldı.

Zeytun Mahallesi ve Diğer Bölgelerde Patlamalar

Gazze Şeridi'nin Zeytun Mahallesi’nde yoğun bombardımanlar sonucu büyük patlamalar yaşanırken, Han Yunus'un güneyindeki Kau’l-Kureyn bölgesinde bir eve düzenlenen saldırıda da ölen ve yaralananlar oldu.

En-Nasr Bölgesine Yönelik Saldırılar

İsrail'in Gazze kentinin batısındaki En-Nasr bölgesinde yer alan bir apartmanı hedef alan saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi yaşamını yitirdi.

İsrail-Hamas Çatışmaları ve Sivil Kayıplar

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 40 bini aşkın Filistinli yaşamını yitirdi. Bu süreçte sivil altyapılar da büyük zarar gördü, hastaneler ve eğitim kurumları hedef alındı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa