Hakan Fidan, Kosova'daki temaslarını sürdürüyor...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kosova'ya yaptığı resmi ziyarette temaslarını sürdürmeye devam ediyor...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 08:50
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 08:50
Hakan Fidan, Kosova'daki temaslarını sürdürüyor...
EM
Erhan Meyveci Editör

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kosova'ya gerçekleştirdiği resmi ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Kosovalıların bizim sadece dostumuz değil, aynı zamanda kardeşimiz olduğunu tekrar hatırladık ve hatırlattık. Bağımsız ve egemen Kosova Cumhuriyeti, uluslararası alanda hak ettiği konuma elbette erişecek. Bu yolda desteğimiz tamdır." ifadelerini kullandı.

Fidan'dan Sosyal Medya Paylaşımı

Bakan Fidan, Kosova ziyareti hakkında X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Kosova’ya "ata yadigarı" olarak nitelendirerek, oldukça verimli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Fidan, Kosovalıların Türkiye'nin dostu olmanın ötesinde kardeşi olduğunu vurguladı. Fidan, Kosova'nın uluslararası alanda hak ettiği konuma ulaşacağına inandığını ve bu yolda Türkiye’nin desteğinin tam olduğunu yineledi.

Prizren ve Mamuşa'da Soydaşlarla Buluşma

Priştine'deki resmi temaslarının ardından Prizren ve Mamuşa'ya geçerek soydaşlarla bir araya geldiklerini ifade eden Fidan, burada eski dostlarla geçmişi yad ettiklerini ve yeni neslin geleceğe umut verdiğini belirtti.

Bölgenin Kalkınmasından Duyulan Memnuniyet

Son yirmi yıldır bölgeyi yakından takip ettiğini dile getiren Fidan, bölgenin hızla kalkındığını görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Fidan, paylaşımında, "Türkiye olarak bu kadim toprakların refahı ve istikrarı için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İşbirliğimiz her geçen gün daha da güçlenecek. Balkanlar, Balkan halklarının kendi alın teriyle yükselecek." sözlerine yer verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa