Meteoroloji uyardı: Bu bölgelerde yağış var

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün yurdun pek çok bölgesinde sağanak yağış bekleniyor. 7 Eylül 2024 Cumartesi günü hava raporu haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 09:01
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 09:41
Meteoroloji uyardı: Bu bölgelerde yağış var
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak.

Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batı bölgeleri, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Çankırı çevreleri, Ankara’nın kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık bir hava ile geçeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Özellikle Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yağışların zaman zaman kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış esnasında oluşabilecek kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.

Hava sıcaklıklarında değişiklik beklenmiyor

Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenecek.

Rüzgarın durumu

Rüzgarın genel olarak kuzeyli yönlerden eseceği, Akdeniz kıyıları ve doğu kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji, bu uyarılar doğrultusunda vatandaşların gerekli önlemleri alması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa