Sigaraya ardı ardına bir zam daha

Sigara fiyatlarına peş peşe gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Yeni fiyatlar raflara yansıdı. İşte detaylar.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 09:26
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 09:52
Sigaraya ardı ardına bir zam daha
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye'de enflasyonla mücadele sürerken bir yandan da zam haberleri gelmeye devam ediyor.

Sigaraya yapılan peş peşe zamların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak, bir sigara grubuna 3-4 TL arasında değişen bir zam daha yapıldı. 

Özellikle artan ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) oranlarının fiyatlara yansımasıyla birlikte, sigara fiyatları sürekli artmaya devam ediyor. Ağustos ayında gelen zammın ardından, Eylül ayında da sigara fiyatlarına yeni bir zam daha eklendi.

Son zamla birlikte, en ucuz sigara 72 TL'ye, en pahalı sigara ise 81 TL'ye yükseldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Philip Morris  sigara grubuna zam geldiğini duyurdu.PM grubundaki sigaraların fiyatlarına 3-4 TL civarında bir artış yapıldı.

Sigaraya gelen zamlarda ÖTV oranlarının artışı önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. Hükümetin vergi politikalarındaki değişiklikler, özellikle tütün ve alkol ürünlerine yansıtılan ÖTV oranlarının yükselmesiyle sonuçlanıyor. Bu durum, sigara fiyatlarının her geçen gün daha da artmasına neden oluyor.

Philip Morris sigara grubuna gelen zamla birlikte, en ucuz sigara 72 TL En pahalı sigara da 81 TL oldu. Sigaraya zam sonrası JTI grubunun en ucuz sigara fiyatı 67 TL’ye yükseldi. 

Philip Morris  ve JTI sigara gruplarına gelen zam haberleri sonrası BAT grubuna da zam geldiğini açıkladı. British American Tobacco sigara grubunun en pahalı sigarası 89 TL, en ucuz sigarası ise 68 TL oldu.

BAT grubunun en çok tercih edilen sigaralarından olan birinin fiyatı 82 tl olurken en ucuz sigarası ise 71 TL oldu.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa