Elon Musk’tan Joe Biden ve Kamala Harris’e “kukla” göndermesi

Amerikalı multimilyarder iş adamı Elon Musk, bir karikatür paylaşarak Joe Biden ve Kamala Harris’e “kukla” göndermesi yaptı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 10:33
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 11:15
Elon Musk’tan Joe Biden ve Kamala Harris’e “kukla” göndermesi
MP
Mevlüt Peker Editör

Elon Musk’tan Biden ve Harris için dikkat çeken paylaşım

Tesla CEO’su ve X (eski adıyla Twitter) platformunun sahibi Amerikalı milyarder Elon Musk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yeni bir paylaşımla gündeme geldi. Musk, ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i hedef alan bir karikatür paylaştı ve üzerine yaptığı yorumla dikkat çekti.

Karikatürle Biden ve Harris’e eleştiri

Elon Musk, X platformundaki hesabından paylaştığı 3 bölümlük karikatürde, bir elin Joe Biden kuklasını çıkarıp yerine Kamala Harris kuklasını taktığı bir sahne yer alıyor. Musk, bu karikatüre "Yeni kukla, eski kukla ile aynı... Yani, bu doğru" ifadelerini ekleyerek ABD yönetimini eleştirdi.

Musk’ın Harris eleştirileri yeni değil

Elon Musk, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e yönelik eleştirilerini daha önce de dile getirmişti. Joe Biden’ın ikinci dönem için aday olmayacağını açıklamasının ardından Harris’i desteklemesi, Musk’tan hızlı bir tepki almıştı. Musk, daha önce Kamala Harris’i, Amerikalı milyarder George Soros’un oğlu Alexander Soros’un "kuklası" olarak nitelendirmişti.

Soros ailesine yönelik suçlamalar

Elon Musk, X platformunda Alexander Soros'un Kamala Harris ile çekilmiş bir fotoğrafına yorum yaparak, "Alexander Soros'a bir sonraki kuklanın kim olacağını merakta bırakmadığı için teşekkür ederim" demişti. Musk’a göre Demokrat Parti, Biden’ın çekilme kararıyla "daha iyi çalışacak bir kukla" arayışına girmiş durumda. Bu söylemler, Musk’ın uzun süredir ABD’deki siyasi mekanizmaya olan eleştirilerini de güçlendirdi.

Kamala Harris'e Soros desteği

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, George Soros’un oğlu Alexander Soros tarafından açıkça destekleniyor. Biden’ın 2024 başkanlık seçimlerinden çekilme kararı sonrasında, Soros sosyal medya üzerinden "Kamala Harris’in etrafında birleşip Trump'ı yenmeliyiz" diyerek Harris’e olan desteğini dile getirdi. Aynı zamanda Harris'i "en nitelikli aday" olarak nitelendirdi.

Demokratlar Harris’in arkasında birleşiyor

Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesinin ardından, Demokrat Parti içinde birçok önemli isim Kamala Harris’e desteğini açıkladı. Hillary Clinton, Gavin Newsom ve George Soros gibi önemli isimler Harris’i Demokratların yeni adayı olarak destekledi.

Trump’a suikast girişimi ve Musk’ın desteği

Geçtiğimiz ay Pennsylvania eyaletinde bir mitingde silahlı saldırıya uğrayan Donald Trump'a, Elon Musk’tan destek geldi. Musk, Trump’a yapılan suikast girişiminin ardından sosyal medya üzerinden "Başkan Trump'ı tamamen destekliyorum ve hızlıca iyileşmesini umuyorum" şeklinde bir mesaj paylaştı.

Skscartoon'da Elon Musk'ın Donald Trump'a olan desteği yoğun olarak işleniyor. Skscartoon'un sosyal medya platformu X'teki @skscartoon hesabında ilginç karikatürlere yer veriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa