Okan Bayülgen'in Richard oyunu Ankara'da sahnelenecek

Okan Bayülgen'in Richard rolünü üstlendiği oyun, 11 Eylül Çarşamba günü Ankara'da sahnelenecek. Peki Richard oyununun konusu ne? Detaylar haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 10:55
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 11:30
Okan Bayülgen'in Richard oyunu Ankara'da sahnelenecek
Hakan Öksüz Editör

Birbirinden ünlü oyuncuların kadrosunda yer aldığı Richard oyunu, 11 Eylül Çarşamba günü Ankara'da sahneye konulacak. 

Okan Bayülgen'in Richard rolünü üstlendiği oyun, Oran Açıkhava Sahnesi'nde saat 21.00'de başlayacak.

Richard oyuncu kadrosu

Oyunda Okan Bayülgen ile aynı sahneyi paylaşan isimlerin; Şenay Gürler, Ebru Unurtan Urağ, Nihal Usanmaz, Kevork Türker, Sinem Bayraktar ve Su Sonia Herring olduğu kaydedildi. 

Okan Bayülgen'den modern Richard yorumu

Okan Bayülgen, 21'inci yüzyılın ilk çeyreğinden Shakespeare’in 3. Richard'ına modern bir bakış sunuyor. 

Modern filozofların yaklaşımlarını kullanan Bayülgen, Richard’ın gerçekliğini ve Shakespeare’in bu karakteri nasıl hikâyeleştirdiğini tartışmaya açıyor. Oyunda yabancılaşma, yalnızlaşma ve vahşileşme gibi temalar ele alınıyor. 

Richard oyununun konusu ne?

Peki Richard oyununun konusu ne? 2012 yılında, İngiltere'nin Leicester kentinde bir otoparkta gerçekleştirilen kazılarda, Kral III. Richard'a ait olduğu düşünülen kemikler bulunur. Bu kemiklerin gerçekten Kral Richard'a ait olduğunun kesinleşmesi, uzun süren adli tıp araştırmalarıyla mümkün olacaktır. Bunlar yaşanırken Londra'daki küçük bir tiyatro, III. Richard oyununu sahnelemeye hazırlanmaktadır.

Polis tarafından aranan kimliği belirsiz bir adam tiyatroya sığınır. Zamanla tiyatrodaki Richard karakterini canlandırmaya başlayan bu kişi, oyunun sahnelenme sürecini de üstlenir. Sanatın kurumsal etik ve hiyerarşik düzenine karşı çıkan bu adam, sıra dışı bir Richard prodüksiyonu ortaya koyar. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa