Şimşek: 3 kuruluştan not artırımı alan tek ülkeyiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch raporlarında Türkiye'nin kredi notunun yükselmesini yorumladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 11:04
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 12:36
Şimşek: 3 kuruluştan not artırımı alan tek ülkeyiz
AA
Kaynak AA

Bakan Şimşek: Türkiye, 2024’te kredi notunu artıran tek ülke olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, Türkiye’nin makro finansal istikrarını güçlendiren programlar sayesinde 2024 yılında kredi notunu artıran tek ülke olacağını vurguladı.

Fitch’ten Türkiye’ye kredi notu artışı

Fitch, Türkiye’nin kredi notunu bu yıl ikinci kez artırarak B+’dan BB- seviyesine yükseltti. Bakan Şimşek, bu gelişme sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu not artışının ülkenin makroekonomik istikrarına duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu belirtti. Şimşek, Türkiye’nin uluslararası piyasalarda daha güçlü bir konuma gelmesi adına yürütülen programların bu sonuçta etkili olduğunu ifade etti.

Makro finansal istikrar güçleniyor

Bakan Şimşek, Türkiye’nin makro finansal istikrarını güçlendiren ve ekonominin dayanıklılığını artıran politikalarının etkisine dikkat çekerek, “2024 yılında 3 büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz” dedi. Bu durumun, Türkiye’nin küresel ekonomideki yerini sağlamlaştıran bir gelişme olduğunu vurguladı.

Orta Vadeli Program ile güven tazelenecek

Geçtiğimiz hafta açıklanan Orta Vadeli Program’ın (OVP) Türkiye’nin ekonomik başarısına katkı sağladığını dile getiren Şimşek, bu programla son bir yılda elde edilen kazanımların kalıcı hale geleceğini söyledi. Ayrıca Şimşek, bu süreçte Türkiye ekonomisine duyulan güvenin daha da artacağını ve ülkenin uluslararası alanda daha güçlü bir konumda yer alacağını belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa