Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı

CHP Kurultayında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a erken seçim çağrısında bulundu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 12:18
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 12:59
Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nda açıklamalarda bulundu.

Özel'den erken seçim mesajı 

Özgür Özel, partinin ikinci yüzyılındaki ilk genel seçimlerine daha da yaklaştıklarını belirterek, toplumda erken seçim beklentisinin arttığına dikkat çekti. 

CHP'nin düzenlediği tematik mitinglerde artan katılım ve coşku, erken seçim çağrısını güçlendirdiğini ifade eden Özel,özellikle emekliler, asgari ücretliler, çiftçiler, esnaf, atanamayan öğretmenler ve işsiz gençlerin mevcut ekonomik koşullarda erken seçim istemesinin doğal olduğunu vurguladı.

CHP Genel Başkanı, 31 Mart seçimlerinde partilerinin 1. sırada yer aldığını hatırlatarak, seçmenlere adaylarının yerel yönetim için yarıştığını, hizmetlerin devam edeceğini söyledi. 

Sözlerine devam eden Özel, son aylarda yapılan mitinglerde halkın tepkisinin giderek daha sert ve katılımın daha yoğun olduğunu belirterek, "Geçim olmazsa seçim olur" söylemini hatırlattı.

Erken seçim beklentisi yüzde 50'yi geçti 

Erken seçim beklentisinin yüzde 50'yi geçtiğini açıklayan CHP lideri. Bu şartlar altında sandığın kaçınılmaz olduğunu savundu. CHP'nin seçim hazırlıklarının tamamlandığını vurguladı.

Özgür Özel, mevcut iktidarın ülkenin ekonomik sorunlarını çözmede başarısız olduğunu sözlerine ekleyerek kasım ayını işaret etti. CHP Lideri, bekleyecek sabırlarının olmadığını ifade ederek 2025 yılının kasım ayında seçimin yapılabileceğini söyledi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa