Voleybolcu Pilar Marie'nin ölümünde zehirlenme şüphesi

Porto Rikolu voleybolcu Pilar Marie Victoria Lopez'in ölümünün ardından başlatılan incelemede yeni bir bilgiye ulaşıldı.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 12:46
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 15:39
Voleybolcu Pilar Marie'nin ölümünde zehirlenme şüphesi
Hakan Öksüz Editör

Sultanlar Ligi ekiplerinden Bursa Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı'nın oyuncusu olan 28 yaşındaki Porto Rikolu smaçör Pilar Marie Victoria Lopez, evinde ölü bulundu. 

Yapılan ön otopsi sonucunda voleybolcunun ölümünde gıda zehirlenmesi ihtimali üzerinde duruluyor. Ayrıca, pankreasında kanama tespit edilen Lopez'in ölümünde herhangi bir zorlamaya rastlanmadığı açıklandı.

Takıma yeni transfer edilmişti

Nilüfer Belediyespor, ağustos ayında Pilar Marie Victoria Lopez'i smaçör pozisyonunda takıma dahil etti. Bursa'da gerçekleştirilen sağlık kontrollerinde Lopez'in herhangi bir sağlık sorunu olmadığı belirtildi. Kulüp, Lopez ve iki yabancı oyuncusu için Nilüfer ilçesindeki Beşevler Mahallesi'nde bulunan bir apartmandan üç ayrı daire kiraladı.

Bursa'ya geldiği ilk günlerde yaşadığı uyum sorunları nedeniyle uyku ilacı alan Lopez, son olarak çarşamba günü idmana katıldı. Antrenman sonrası, takım arkadaşı Julia Szczurowska ile evlerinin yakınındaki bir restoranda mantarlı tavuk salata yedi. Daha sonra ağrı kesici iki hap alan Lopez, eve döndü ve gece saatlerinde arkadaşlarına mesajlar gönderdi.

Evde hareketsiz bulundu

Lopez, perşembe günü yapılacak idmana katılmadı. Kendisinden haber alamayan kulüp görevlileri, telefonla ulaşamayınca evine gitti. Kapı açılmayınca çilingir çağrıldı ve görevliler sporcuyu yatağında hareketsiz bir şekilde buldu. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

Yapılan kontrollerde Pilar Marie Victoria Lopez’in hayatını kaybettiği belirlendi. Evde yapılan araştırmalarda intihar, uyuşturucu kullanımı ya da cinayet şüphesine dair herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Cenazesi ülkesine gönderildi

Porto Riko’da geniş bir hayran kitlesine sahip olan Lopez’in cenazesi, ailesi ve takım arkadaşlarının katıldığı bir törenle memleketine uğurlandı. Lopez'in naaşı, toprağa verilmek üzere uçakla Porto Riko’ya gönderildi.

Gıda zehirlenmesi ihtimali

Bursa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan ön incelemelerde, Lopez'in vücudunda cinayet şüphesine dair bulguya rastlanmadı. Voleybolcunun ölüm nedeninin gıda zehirlenmesi olabileceği düşünülüyor. Ayrıca, pankreasında kanama tespit edildi. Kesin ölüm nedeni, yapılacak detaylı otopsi sonrasında belirlenecek.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Pilar Marie Victoria Lopez'in ölümüyle ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa