FKÖ'den "Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi" açıklaması

FKÖ (Filistin Kurtuluş Örgütü), Siyonist İsrail'in Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'yi katletmesinin, dayanışmacıları korkutma amacını taşıdığını bildirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 13:44
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 14:37
FKÖ'den ''Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'' açıklaması
AA
Kaynak AA

FKÖ: Türk aktivist Eygi’nin öldürülmesi, Filistin'le dayanışmayı korkutma girişimidir

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), terör örgütü İsrail ordusunun Türk asıllı Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'yi öldürmesini, Filistin davasına destek verenleri korkutmaya yönelik bir çaba olarak değerlendirdi. FKÖ Gurbetçiler Dairesi Başkanlığı, Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin öldürülmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, İsrail’in masum insanlara ve Filistin davasına destek veren herkese karşı uyguladığı vahşeti vurguladı.

Eygi'nin öldürülmesi İsrail’in zulmünü gözler önüne seriyor

Yapılan açıklamada, İsrail işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik uyguladığı zulüm ve terörizme dikkat çekildi. Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin öldürülmesinin, Filistin’le dayanışma içinde olan kişilerin baskı altına alınması ve korkutulması amacı taşıdığı belirtildi. FKÖ, Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümünden tamamen İsrail hükümetini sorumlu tuttu.

Uluslararası baskı çağrısı

FKÖ Gurbetçiler Dairesi, uluslararası toplumun İsrail’e karşı gerçek bir baskı uygulaması gerektiğini vurguladı. İsrail'in uluslararası hukuk ve sözleşmelere aykırı eylemlerine son vermesi için uluslararası kararların uygulanması gerektiği ifade edildi. FKÖ, İsrail’in hukuka aykırı politikalarının durdurulması için küresel çapta daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

İsrail askerlerinin Eygi’yi öldürmesi

Olay, işgal altındaki Batı Şeria’da düzenlenen barışçıl bir gösteri sırasında yaşandı. Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vurularak ağır yaralandı. Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılan Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsüydü

Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl yollarla mücadele eden Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) üyesiydi. 2003 yılında aynı hareketin mensubu olan ABD vatandaşı Rachel Corrie de bir İsrail buldozeri tarafından ezilerek hayatını kaybetmişti. Eygi de tıpkı Rachel Corrie gibi Filistin halkına destek vererek insan hakları savunuculuğu yapıyordu.

Furkan Doğan’ı da şehit etmişlerdi

ABD, Siyonist İsrail’in Filistin topraklarını işgaline karşı duran aktivistlerden öldürülenler arasındaki kendi vatandaşlarına karşı da duyarsız davranıyor. Filistin’e doğru Türkiye’den yola çıkan ve içinde farklı ülkelerden, farklı dinlerden, farklı kültürlerden yüzlerce insanın bulunduğu Mavi Marmara gemisi 31 Mayıs 2010 tarihinde uluslararası sularda terör örgütü İsrail’in saldırısına uğramış, Türk asıllı ABD vatandaşı Furkan Doğan vurularak şehit edilmişti. 20 Ekim 1991 doğumlu Furkan Doğan, şehadete erdiğinde 19 yaşındaydı. Gazze filosunun en genç şehidi olan Furkan Doğan’la birlikte 9 aktivist vefat etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin öldürülmesini sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, İsrail'in işlediği insanlığa karşı suçların hesabını hukuk önünde vermesi için her platformda mücadele edeceklerini belirtti ve Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümüne ilişkin derin üzüntüsünü ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa