Fatih Erbakan'dan erken seçim açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Şanlıurfa'da erken seçim tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 14:43
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 15:56
Fatih Erbakan'dan erken seçim açıklaması
O
Onur Çetinkaya Editör

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın partilerinden istifa etmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"Türkiye'nin üçüncü büyük partisiyiz"

Partisinin üye sayısı ve aldığı oy oranlarıyla Türkiye’nin üçüncü büyük siyasi partisi konumunda olduğunu belirten Erbakan, hedeflerinin üye sayılarını hızla artırarak partilerini iktidara taşımak olduğunu söyledi. Erbakan, Yeniden Refah Partisi’nin kişilerin partisi değil, "milli görüş davasının" adresi olduğunu vurgulayarak, bu davadan ayrılanların "milli görüş prensiplerini taşımakta zorlandığını" ifade etti.

"Erken seçim gündeme gelecek"

Erken seçim tartışmalarına yönelik konuşan Erbakan, "Erken seçim ister istemez gündeme gelecek diye düşünüyoruz. Çünkü ekonomik veriler Türkiye'yi bir erken seçime zorluyor." dedi.

Konuşmasında Türkiye’deki ekonomik sorunlara da değinen Erbakan, vatandaşların bankalara olan borcunun 3,5 trilyon liraya ulaştığını söyledi. Kamuda israf ve faiz politikalarının ekonomiyi zor durumda bıraktığını savunan Erbakan, bu ekonomik şartların Türkiye’yi bir erken seçime zorladığını belirtti. "Erken seçim, ister istemez gündeme gelecek" diyen Erbakan, 2025 sonu veya 2026 ilkbaharında erken seçim olasılığının yüksek olduğunu dile getirdi.

"Halkın iradesine rağmen bir iş yapılmıştır"

Mehmet Kasım Gülpınar’ın istifasına dair konuşan Erbakan, Gülpınar’ın Şanlıurfa’da sadece Yeniden Refah Partisi seçmeninin değil, diğer muhalif seçmenlerin de desteğini alarak belediye başkanı seçildiğini hatırlattı. Erbakan, yapılan anketlerde Şanlıurfa halkının yüzde 79’unun Gülpınar’ın istifa etmemesi gerektiğini düşündüğünü söyledi ve "Bu istifa, halkın iradesine aykırı olarak gerçekleştirilmiştir" dedi.

"Askeri vesayetin siyaset ve millet iradesi üzerinde bulunması kabul edilemez"

Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ndeki yemin görüntülerine ilişkin ise, Erbakan, askeri vesayetin millet iradesi üzerinde olmasını kabul etmediklerini belirtti. "Milletimiz, ne askeri vesayete ne de ekonomik krize mahkumdur" diyen Erbakan, sandıkta halkın hür iradesiyle kurtuluş yolunu seçeceğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa