Ayşenur Ezgi Eygi’nin otopsi raporu: İsrail kurşunu!

ABD vatandaşı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin, İsrail ordusunun keskin nişancılarının mermisiyle öldürüldüğü otopsi raporuyla ispatlandı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 14:59
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 15:20
Ayşenur Ezgi Eygi’nin otopsi raporu: İsrail kurşunu!
AA
Kaynak AA

Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümüne ilişkin otopsi sonucu açıklandı

Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde, Nablus kenti Valisi Gassan Daglas, Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrailli bir keskin nişancı tarafından öldürüldüğünün otopsi raporuyla kanıtlandığını açıkladı. Vali Daglas, Eygi’nin ölümüne ilişkin detayları paylaşarak, otopsinin En-Necah Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirildiğini belirtti.

Keskin nişancı tarafından başından vuruldu

Vali Gassan Daglas, otopsi raporunun sonucuna dayanarak Eygi'nin İsrailli bir keskin nişancı tarafından başından vurularak öldüğünü doğruladı. Otopsi incelemelerinin ardından bu bilginin kesinleştiğini belirten Daglas, konuya dair başka bir detay vermedi.

Barışçıl gösteriye katılmıştı

Ayşenur Ezgi Eygi, işgal altındaki Batı Şeria’da düzenlenen barışçıl bir gösteri sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateşle ağır yaralandı. Gösteriye Filistinlilere destek amacıyla katılan Eygi, başından vurulmasının ardından Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Eygi, hayatını kaybetti.

Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsüydü

Ayşenur Ezgi Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgal edilmesine karşı barışçıl yollarla mücadele eden Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) üyesi bir insan hakları aktivistiydi. Eygi’nin ölümünü, 2003 yılında aynı harekete mensup ABD vatandaşı Rachel Corrie'nin İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülmesiyle benzerlik taşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi’nin öldürülmesini sert bir dille kınadı. Erdoğan, İsrail’in işlediği insanlığa karşı suçların hukuk önünde hesabını vermesi için Türkiye’nin her platformda çaba göstermeye devam edeceğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa