Scholz, Merkel’in yerini dolduramadı! Almanlar "gitsin" diyor...

8 Aralık 2021’de Almanya’nın efsane başbakanı Angela Merkel’in yerine gelen Olaf Scholz’u Almanlar beğenmedi. Halkın büyük çoğunluğu “gitsin” diyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 15:33
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 15:41
Scholz, Merkel’in yerini dolduramadı! Almanlar ''gitsin'' diyor...
AA
Kaynak AA

Alman halkı Scholz'un yeniden başbakan adayı olmasını istemiyor

Almanya'da yapılan bir ankete göre, halkın büyük çoğunluğu Başbakan Olaf Scholz’un 2025 genel seçimlerinde yeniden başbakan adayı olmasını istemiyor.

Ankette Scholz’a düşük destek

ZDF'nin "Politbarometer" anketine katılanların %74’ü, Scholz'un 2025’te yeniden Sosyal Demokrat Partinin (SPD) başbakan adayı olmasına karşı çıktı. Sadece %23’lük bir kesim Scholz’u yeniden aday olarak görmek istiyor. SPD taraftarları arasında bile %49’u Scholz’un aday olmasına karşı.

Hükümete karşı memnuniyetsizlik yüksek

SPD, Yeşiller ve Hür Demokrat Partiden (FDP) oluşan koalisyon hükümetinin performansına olan destek de düşük seviyede. Ankete göre katılımcıların %71’i hükümetin çalışmalarını olumsuz buluyor. Yalnızca %25'lik bir kesim hükümeti başarılı olarak değerlendiriyor. Ayrıca, katılımcıların %49’u ülkenin erken seçime gitmesi gerektiğini savunuyor.

CDU/CSU hükümet partilerinden önde

Ankette, Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri %33 ile birinci sırada yer aldı. Aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) %17 oy oranıyla ikinci sırada bulunuyor. SPD ise %15 ile üçüncü sırada yer alırken, Yeşiller %11’e geriledi. FDP’nin oy oranı %4’te kaldı. Hükümetin toplam oy oranı ise %30’da kalırken, muhalefetteki CDU/CSU’nun gerisinde kaldı.

Scholz adaylıktan vazgeçmiyor

Başbakan Olaf Scholz, anketlerdeki olumsuz sonuçlara ve eleştirilere rağmen 2025 seçimlerinde yeniden başbakan adayı olacağını belirtti. Scholz, Tagesspiegel gazetesine verdiği demeçte, SPD'nin ve kendisinin halktan güçlü yetki alacağına inandığını ifade etti.

Scholz, anketlere fazla önem vermediğini belirterek, "Siyasi hayatım boyunca anketlerin aksine birçok seçim kazandım." dedi. Ayrıca, Savunma Bakanı Boris Pistorius’un aday olması ihtimali sorulduğunda, Scholz, Pistorius’un kendisinin yeniden aday olmasını desteklediğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa