İmamoğlu'dan davalarına ilişkin 'siyasi rekabet' çıkışı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında davalar üzerinden açıklamalarda bulundu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 15:37
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 15:45
İmamoğlu'dan davalarına ilişkin 'siyasi rekabet' çıkışı
O
Onur Çetinkaya Editör

İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı" olarak adlandırılan 20. Olağanüstü Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, siyasette rekabetin mahkemelerle yapılamayacağını vurguladı. 

"İktidara çok daha yakınız"

İmamoğlu, partinin iktidarı hak ettiğini belirterek, kurultayın seviyeli ve demokratik bir ortamda geçtiğini söyledi. CHP'nin Türkiye'nin her köşesini tanıyan, vatandaşların sorunlarına vakıf bir parti olduğunu dile getirirken, CHP'lilerin geleceğe odaklanması gerektiğini vurguladı. "Gelecek için ne yapacağınızı düşünün ve o adımları atın" ifadelerini kullanan İmamoğlu, Türkiye’nin demokrasi, ekonomi ve geleceğinin tehdit altında olduğunu savundu.

"Sorumluluklarımız Türkiye ile sınırlı değil"

İmamoğlu, CHP'nin sorumluluklarının sadece Türkiye ile sınırlı olmadığını belirterek, 101 yıl önce olduğu gibi bugün de mazlumlara ilham kaynağı olmaları gerektiğini söyledi. CHP'nin, hem Türkiye'de hem de dünyada yol gösterici bir rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı.

"Hedefimiz iktidar"

CHP'nin hedefinin iktidar olduğunu belirten İmamoğlu, partinin her üyesinin attığı her adımda bu hedefi düşünmesi gerektiğini söyledi. Belediye başkanları ve tüm parti yöneticilerinin, her kararlarının iktidara katkı sağlayıp sağlamadığını sorgulaması gerektiğini belirten İmamoğlu, CHP'li belediyelerin başarısının iktidar yolunda büyük bir kaldıraç görevi gördüğünü ifade etti.

"Siyaset yargı eliyle dizayn edilemez"

İBB Başkanı İmamoğlu, Türkiye’de uzun süredir siyaset alanının yargı aracılığıyla dizayn edilmeye çalışıldığını savunarak, asılsız davalar ve siyasi yasaklarla kendilerini yolundan saptırma girişimlerinin sonuç vermeyeceğini söyledi. "Siyasette rekabetin denklemi mahkemelerde kurulmaz, kurulamaz" diyen İmamoğlu, siyasi yarışı milletin belirleyeceğini ifade etti.

"Atatürk'ün çizdiği medeniyet yolu"

Konuşmasının sonunda, CHP’nin izlediği yolun Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği muasır medeniyetler rotası olduğunu vurgulayan Ekrem İmamoğlu, eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye inşa etme hedefinden sapmayacaklarını belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa