Vistara Hava Yolları uçağının Erzurum'da bekleyişi sürüyor

Hindistan’dan kalkan ve Almanya’ya gitmekteyken “bomba” ihbarı üzerine Erzurum’a zorunlu iniş yapan uçağın bekleyişi sürüyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 15:44
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 17:27
Vistara Hava Yolları uçağının Erzurum'da bekleyişi sürüyor
AA
Kaynak AA

Erzurum’a zorunlu iniş yapan Hindistan-Almanya uçağının bekleyişi sürüyor

Hindistan’dan Almanya’ya giden bir yolcu uçağı, bomba ihbarı nedeniyle Erzurum Havalimanı’na acil iniş yaptı. Uçaktaki yolcuların ve mürettebatın bekleyişi devam ediyor.

Bomba ihbarıyla acil iniş

Vistara Hava Yollarına ait Hindistan-Frankfurt seferini yapan uçak, Mumbai’den Almanya’ya giderken yolculardan birinin peçeteye yazdığı "Uçakta bomba var" notu üzerine Erzurum Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı. Acil iniş, dün saat 16.30 sıralarında gerçekleşti.

Ekipler hızla müdahale etti

Uçak iniş yaptıktan hemen sonra Erzurum Havalimanı’na AFAD, sağlık ekipleri, itfaiye ve polis sevk edildi. Uçaktaki 247 yolcu ve mürettebat hızla tahliye edilerek güvenli bir şekilde üzerlerinde arama yapıldı ve dış hatlar terminaline alındı. Yolcuların ihtiyaçları karşılanarak dinlenmeleri sağlandı.

Detaylı aramalar tamamlandı

Tahliye işleminin ardından uçak ve kargo bölümü detaylı aramalardan geçirildi. Bütün bagajlar uçaktan indirildi ve X-ray cihazları ve arama köpeğiyle tarandı. Yapılan kontroller sonucunda saat 23.30 itibarıyla ihbarın asılsız olduğu tespit edildi.

Yolcuların bekleyişi devam ediyor

Uçak, havalimanı misafir parkına çekilirken yolcuların bekleyişi dış hatlar terminalinde sürüyor. Hindistan'dan yolcuları almak üzere yeni bir uçağın yerel saatle 12.45'te havalanması ve yaklaşık 14.30'da Erzurum Havalimanı'na gelmesi bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa