Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kılıçlı yemin tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TSK'daki mezuniyet törenine yaşanan kılıçlı yemine değindi. Erdoğan, "Birkaç kendini bilmez temizlenecek. " dedi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 16:02
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 17:37
O
Onur Çetinkaya Editör

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından kılıçla yemin eden ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen teğmenler hakkında inceleme başlatılmıştı. Günlerdir Türkiye gündeminde olan 'Kılıçlı yemin' tartışmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi.

"Bu kılıçları kime çekiyorsunuz?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ordunun itibarını zedelemeye çalışan girişimlere karşı sert uyarılarda bulundu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahraman mensuplarıyla her zaman gurur duyduklarını ifade eden Erdoğan, ordunun yıpratılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. 

Son günlerde bir mezuniyet töreninde yaşanan olaylara değinen Erdoğan, "Bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsun?" diye sordu.

"Ordumuzun içinde bunların yeri yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, orduda yaşanan bu tür olayların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, söz konusu kişilerin Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bulunmalarının mümkün olmadığını belirtti. "Bu birkaç kendini bilmez kişi, ordumuzdan temizlenecek" diyen Erdoğan, ordunun bu tür istismarcılardan arındırılması için gereken adımların atıldığını söyledi.

"Gerekli çalışmalar başlatıldı"

Erdoğan, mezuniyet töreninde birinci olan üç kız öğrenciden birinin Manisa'dan İkra adlı bir genç olduğunu belirterek, "Bu kızlarımız nasıl böyle bir oyuna geldiler, şimdi araştırıyoruz" dedi. Konuyla ilgili olarak üniversite ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Erdoğan, bu kişilerin hızla temizlenmesi için gerekli adımların atıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı, Türk ordusunun güçlü ve itibarlı kalması için her türlü tedbirin alınacağını belirterek, bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu yineledi. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa