CHP Kurultayı'nda Mansur Yavaş’tan partisine sitem

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda kendisine 1 saat önce konuşma yapacağı bilgisinin verilmesine sitem etti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 16:23
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 16:53
CHP Kurultayı'nda Mansur Yavaş’tan partisine sitem
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhuriyet Halk Partisi’nin  "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı"nın ikinci gününde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kürsüde konuşma yaptı.

"1 saat önce haber verildi"

Ancak konuşma öncesi kurultayda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın haklı sitemini salona anlattı. 2027 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmasına kesin gözüyle bakılan Yavaş, konuşma yapacağı bilgisinin kendisine yalnızca 1 saat önce verildiğini belirterek, bunun kurumsal bir parti yapısına uygun olmadığını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ardından kürsüye çıkarak, hazırlıksız konuşma yapmanın zorluğuna dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı: "Ekrem Başkan gibi Türkiye’nin sorunlarına değinen ve fikirlerimi açıklayan bir konuşma yapmak isterdim, ancak ne yazık ki bir saat önce bana telefon açılarak konuşmam istendi." ifadelerini kullandı. 

"Fitne ateşine odun atmak istemiyoruz"

Yavaş, parti içerisinde bazı fitne söylemlerine karşı olduğunu dile getirerek, "Ekrem mi Mansur mu?" tartışmalarına şiddetle karşı çıktığını vurguladı. "Biz 14 Büyükşehir Belediye Başkanıyız, sadece ikisini konuşturmak fitne ateşine odun atmak anlamına gelir" diyerek, diğer belediye başkanlarının da görüşlerini açıklamalarının önemli olduğunu ifade etti.

"Kurumsal Partide Planlama Olmalı"

Kurultayda daha iyi bir planlama yapılması gerektiğini vurgulayan Yavaş, konuşma yapacak kişilere en az bir gün öncesinden bilgi verilmesi gerektiğini söyledi. Hazırlıklı bir konuşma yaparak Türkiye'ye mesaj vermek istediklerini belirten Yavaş, "En azından promter ile konuşmamızı hazırlayabilirdik" diyerek, organizasyonda yaşanan eksikliklere dikkat çekti.

Mansur Yavaş’ın bu sözleri, kurultayda kısa süreli bir gerilime neden oldu, ancak Yavaş, polemik çıkarmak istemediğini belirterek konuşmasını tamamladı.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa