Selka Vadisi’ne sığınan Filistinlileri sel bekliyor

Soykırımcı terör örgütü İrail’in yerlerinden ettiği ve Gazze'deki Selka Vadisi’ne sığınan Filistinlilere sel uyarısı yapıldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 17:14
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 17:22
Selka Vadisi’ne sığınan Filistinlileri sel bekliyor
AA
Kaynak AA

Gazze'de Selka Vadisi çevresinde sel riski: Tahliye çağrısı yapıldı

Deyr el-Belah Belediyesi, Gazze Şeridi'nin doğusundan batısına uzanan Selka Vadisi çevresinde, olası bir sel tehlikesi nedeniyle bölgedeki halkı tahliye etmeye çağırdı.

Belediyeden yazılı açıklama

Deyr el-Belah Belediyesi, yaklaşan yağışlarla birlikte sel riski bulunan Selka Vadisi çevresinde yaşayanların güvenliği için bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, "Selka Vadisi'nde yerleşim yerleri bulunan tüm vatandaşları, yerleşim alanlarını ve çadırlarını mümkün olan en kısa sürede boşaltmaya davet ediyoruz." denildi.

Selka Vadisi tehlike altında

Açıklamada, özellikle Selka Vadisi çevresinin su baskınları açısından yüksek risk taşıdığına dikkat çekildi. Bu bölgenin kış mevsiminde su baskını tehlikesi altında olduğuna vurgu yapılarak, selin bölgede yaşayan yerinden edilmiş insanlar için ciddi bir tehlike oluşturduğu belirtildi.

Uluslararası topluma acil yardım çağrısı

Deyr el-Belah Belediyesi, uluslararası topluma da çağrıda bulunarak, "belediyeler, hastaneler ve yardım dernekleri gibi insani hizmet sağlayan ekiplerin bölgedeki vatandaşlara hizmet verebilmesi için acilen müdahale edilmesi" gerektiğini ifade etti.

İsrail barajları su baskınlarına neden oluyor

Açıklamanın devamında, İsrail’in her kış doğudan Selka Vadisi'ne bitişik barajları açmaya çalıştığı ve bu durumun vadinin her iki tarafındaki alanları sular altında bıraktığına dikkat çekildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa