İsrail yine okul vurdu: 4 Filistinli öldü

İşgalci, soykırımcı, Siyonist terör örgütü İsrail'in Gazze kentinin kuzeyinde bulunan bir okulu hedef alması sonucu 4 Filistinli yaşamını yitirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 17:29
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 19:31
İsrail yine okul vurdu: 4 Filistinli öldü
AA
Kaynak AA

İsrail'in Gazze'deki okul saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze kentinin kuzeyinde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Amr bin As Okulu'na düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre 4 Filistinli yaşamını yitirdi, 20 kişi de yaralandı.

Saldırıda ölü ve yaralılar hastaneye ulaştırıldı

Hastane kaynaklarına dayanan bilgilere göre, Gazze'nin Şeyh Rıdvan bölgesinde yerinden edilmiş kişilerin barındığı Amr bin As Okulu'na düzenlenen saldırıda, ölen 4 kişinin cenazesi hastaneye getirildi. Yaralılar arasında çocukların da bulunduğu 20 Filistinli, tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.

Okulun mescidi hedef alındı

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail savaş uçakları okul içinde yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin barındığı mescidi hedef aldı. Saldırı sırasında okulda büyük hasar meydana geldi ve çok sayıda sivil etkilendi.

Sivil savunma ekiplerinin çalışmaları sürüyor

Gazze Sivil Savunma Birimi, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan bölgesinde yerinden edilmiş kişilerin sığındığı Amr bin As Okulu'na düzenlediği bombardıman sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yaralandı" ifadelerine yer verdi. Sivil savunma ekiplerinin enkaz altında kalan yaralıları ve hayatını kaybedenleri çıkarmak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Geçmişte de benzer saldırılar yaşandı

İsrail, geçtiğimiz aylarda da yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı okulları hedef almış, bu saldırılarda başta kadın ve çocuklar olmak üzere birçok sivil hayatını kaybetmişti. İsrail’in bu tür saldırıları uluslararası toplumda tepkilere neden oluyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa