Erzurum'da bekleyen yolcular için yeni uçak geldi

“Bomba” ihbarı sebebiyle Erzurum'a zorunlu iniş yapan yolcular Hindistan'dan gönderilen başka bir uçakla Frankfurt'a gitti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 17:50
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 17:58
Erzurum'da bekleyen yolcular için yeni uçak geldi
AA
Kaynak AA

Erzurum'a zorunlu iniş yapan uçak için Hindistan'dan yeni uçak geldi

Mumbai-Frankfurt seferini yaparken bomba ihbarı nedeniyle Erzurum Havalimanı'na acil iniş yapan Vistara Hava Yolları'na ait yolcu uçağındaki yolcular, Hindistan'dan gelen farklı bir uçakla Almanya'ya gönderildi.

Bomba ihbarı nedeniyle Erzurum'a acil iniş

Hindistan Havayollarına ait uçak, Mumbai'den Frankfurt'a uçarken, yolculardan birinin peçeteye yazdığı "Uçakta bomba var" notu üzerine Erzurum Havalimanı'na dün saat 16.30 sıralarında zorunlu iniş yaptı. Uçağın inmesinin ardından AFAD, sağlık, polis ve itfaiye ekipleri havalimanına sevk edilerek 247 yolcu ve mürettebat güvenli bir şekilde tahliye edildi. Kabin ve kargo bölümünde detaylı arama yapıldı.

Yolcular güvenli bir alanda dinlendirildi

Tahliye edilen yolcular, dış hatlar terminaline alınarak güvenlik kontrollerinden geçirildi. Arama köpekleri ve X-ray cihazları kullanılarak uçakta ve bagajlarda kapsamlı bir inceleme yapıldı. Yapılan aramalar sonucunda bomba ihbarının asılsız olduğu gece saat 23.30'da tespit edildi. Yolcular bu süre boyunca dinlendirildi ve ihtiyaçları karşılandı.

Yeni uçak Erzurum'a ulaştı

Hindistan'dan gelen Vistara Hava Yolları'na ait farklı bir uçak, saat 15.40'ta Erzurum Havalimanı'na indi. Yolcular ve bagajlar, yeni gelen uçağa alındıktan sonra uçak Frankfurt'a gitmek üzere havalandı. Erzurum'da yaklaşık 25 saat bekleyen yolcular, yeni uçakla güvenli bir şekilde kentten ayrıldı.

Zorunlu iniş yapan uçak Hindistan'a dönecek

Erzurum'a acil iniş yapan uçağın ise yarın sabah saat 06.30'da Hindistan'a geri döneceği öğrenildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa