Narin'i arama çalışmalarında 18'inci gün: İhbar sonrası üzücü haber!

Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'ı arama çalışmalarının 18'inci gününde gelen ihbar üzerine gölet ve kayalık bölgelere de bakıldı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 18:26
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 18:34
Narin'i arama çalışmalarında 18'inci gün: İhbar sonrası üzücü haber!
DHA
Kaynak DHA

21 Ağustos günü, Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde yaşanan olayda, Kur'an kursundan dönen Narin Güran, eve geri dönmeyince ailesi kaybolduğunu fark etti. Aile ve köylüler, Narin’i kendi imkanlarıyla aradı ancak sonuç alamayınca, baba Arif Güran saat 20.00'de jandarmaya başvurdu. Bunun üzerine geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı. Bağlar Jandarma Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve AFAD ekipleri bölgeye sevk edilerek, arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Son görüntüsü güvenlik kamerasına yansıdı

Narin Güran’ın kaybolmadan önceki son anları, Kur'an kursuna ait güvenlik kamerası görüntülerinde tespit edildi. 21 Ağustos'ta saat 15.15'te kaydedilen görüntülerde, Narin'in 4 arkadaşıyla birlikte yürüdüğü ve daha sonra tepe yoluna saparak evine doğru ilerlediği görüldü. Yapılan aramalarda, 22 Ağustos’ta eve 3 kilometre, 28 Ağustos’ta ise 2 kilometre uzaklıkta iki farklı çocuk terliği bulundu. Ancak bu terliklerin Narin’e ait olmadığı tespit edildi.

Ağabeyi kolundaki ısırıktan gözaltına alındı

Soruşturma sürecinde Narin’in ağabeyi E.G., kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. Ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerde, ısırık izlerinin Narin’e ait olup olmadığı belirlenemeyince, E.G. serbest bırakıldı.

Narin'in amcası gözaltına alınarak tutuklandı

Daha sonra Narin'in amcası ve aynı zamanda köy muhtarı olan Salim Güran, aracında yapılan incelemeler sonucunda, Narin’in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleşen bulgular nedeniyle gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan Salim Güran, "Kasten öldürme" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuklandı.

Narin'den üzücü haber

Arama çalışmalarında bugüne kadar, mahalle ve çevresi 8 kez tarandı. 15'inci günde mahalle mezarlığında, özellikle yeni defnedilen mezarlar yer altı görüntüleme cihazıyla incelendi ancak herhangi bir ize rastlanmadı. Çalışmaların 18'inci gününde ise mahalleye yakın gölette ve kayalık bölgelerde dalgıç ekipler ve iz takip köpekleriyle yapılan aramalar da sonuçsuz kaldı. Henüz Narin’e ait bir bulguya ulaşılamadı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa