İngiliz halkı İsrail'in Londra Büyükelçiliğine yürüdü: "Acil ateşkes"

İsrail'in 11 aydır aralıksız süren Gazze saldırıları devam ederken, İngiltere'nin başkenti Londra'da binlerce kişi Filistin'e destek için bir araya geldi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 18:59
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 19:37
İngiliz halkı İsrail'in Londra Büyükelçiliğine yürüdü: ''Acil ateşkes''
Kübra Şenal Editör

Londra'nın en işlek caddesi Piccadilly Circus'ta yüzlerce İngiliz halkı Gazze'deki soykırımın durdurulması için bir araya geldi. İsrail'in Londra Büyükelçiliği'ne doğru yürüyüş düzenleyen vatandaşlar 'Gazze'de ateşkes' diyerek İngiliz hükümetine İsrail'e tam silah ambargosu uygulama çağrısında bulundu.

"Gazze'yi kurtarın"

Göstericiler, Filistin bayrakları ve "Gazze'yi kurtarın", "İsrail'i silahlandırmaya son verin", "Şimdi ateşkes" yazılı pankartlarla meydana akın etti. Kalabalık, sık sık "Özgür Filistin" sloganları atarak Filistin halkıyla dayanışma mesajı verdi. Yürüyüşe, İngiltere Parlamentosu'nun bağımsız milletvekili Apsana Begum ve Filistin'in İngiltere'deki Misyonu Başkanı Büyükelçi Hüsam Zomlot da katıldı. Gösteriye birçok sivil toplum kuruluşu ve insan hakları örgütü de destek verdi.

İngiltere'den İsrail'e silah satışına sert tepki

İsrail'in Londra Büyükelçiliği önünde sonlanan yürüyüşte, milletvekili Apsana Begum kalabalığa seslenerek, İngiliz hükümetinin İsrail'e bazı silah ihracat lisanslarını askıya alma kararının yeterli olmadığını belirtti. Begum, "Gazze'de sivillerin ölümüne neden olan tüm silahların İsrail'e satışına son verilmeli" dedi ve acil ateşkes çağrısında bulundu.

Filistinli Büyükelçi: "Dünya Gazze'deki zulme sessiz kalıyor"

Filistinli Büyükelçi Hüsam Zomlot ise konuşmasında, İsrail'in 11 aydır Gazze'de "soykırım" ve yıkım yaptığını, dünyanın bu duruma sessiz kaldığını vurguladı. Zomlot, İsrail'in 67 yıldır Filistin halkına karşı "etnik temizlik" uyguladığını belirterek, bu yıkımın Batı Şeria'ya da yayıldığını söyledi.

Gösteriye katılan konuşmacılar, ayrıca İsrail'in 6 Eylül'de Batı Şeria'da öldürdüğü Ayşenur Ezgi Eygi'yi anarak, ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa