CHP'li Bilecik Belediyesi heykelcilik yarışına yeni boyut kazandırdı!

CHP'li Belediye Başkanı Subaşı, Bilecik'in kurtuluşu vesilesiyle Atatürk heykeli yaptırdı. Resmi törenle açılışı yapılan heykelin belgeseli yayınlandı.

YAYINLAMA
07 Eylül 2024 22:33
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 22:41

Belgeselde Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı ile heykeltraş Cemalettin Sevim ve Afshin Esfandyari ile yapılan röportaja da yer verildi.

Eski heykel kaldırıldı, yenisi dikildi

1983 yılında dikilen eski Atatürk heykelinin yıpranması üzerine, Belediye Başkanı Subaşı, hassas bir çalışma yapılarak heykelin farklı bir alanda kullanılmak üzere kaldırıldığını ve yeni bir heykel yapılmaya başlandığını belirtti. Subaşı, yeni heykelin açılışı öncesinde gerçekleştirilen zeybek gösterisinin ardından, eserin taşıdığı anlamın önemine vurgu yaptı.

"Duygular, eserin kendisi kadar önemli"

Başkan Subaşı, sanat eserlerinin taşıdığı anlamın, gençler ve çocuklar üzerindeki etkisinin eserin kendisinden bile daha önemli olabileceğini söyledi. "Bir sanat eseri, tarihsel mirası hatırlatarak, bir milletin gençlerinde ve çocuklarında derin duygular uyandırabilir" dedi.

Sunay Akın, heykel ve put değerlendirmesi yaptı

Yazar Sunay Akın, törende yaptığı konuşmada, heykelin Türk kültüründe eskilere dayandığını belirterek putla heykelin karıştırılmaması gerektiğini ifade etti. "Türk kültüründe heykel sanatını putla karıştıranlar asla benim atalarım olamaz" diyen Akın, Atatürk heykelinin umut verdiğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.