Muğla'da orman yangını büyüdü! Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle çıkan yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
07 Eylül 2024 23:20
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 23:28
Muğla'da orman yangını büyüdü! Havadan ve karadan müdahale sürüyor
Kübra Şenal Editör

Denizova Mahallesi Sarnıç mevkiinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, geniş bir alana yayıldı. Yangına müdahale için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve çeşitli ekipler seferber oldu.

Vali Akbıyık: Tüm ekipler seferber edildi

Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangına 6 uçak, 15 helikopter, 130 arazöz ve çeşitli araçlarla müdahale edildiğini belirtti. Yangının rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldığını kaydeden Akbıyık, bazı bölgelere ulaşım sorunu yaşandığını ifade etti.

Vali, köylülerin ve sivil toplum kuruluşlarının da traktör ve su tankerleriyle söndürme çalışmalarına destek verdiğini söyledi.

Gece görüşlü helikopterlerle son sürat müdahale

Yangına gece görüşlü helikopterler de dahil olmak üzere havadan müdahale devam ediyor. Yerkesik-Akbük kara yolu ulaşıma kapatılarak, yangın bölgesine sivil araç girişine izin verilmiyor.

Sahil Güvenlik ekipleri, Gökova Körfezi'nden uçak ve helikopterlerin güvenli su alabilmesi için yatları bölgeden uzaklaştırıyor.

Vatandaşlardan destek çağrısı

Camilerden yapılan duyurularla, vatandaşlardan su tankerlerini doldurup yangın bölgesine giderek ekiplere destek olmaları isteniyor.

Jandarma ve polisin Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) da yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa