CHP’li Başkan Erdal Beşikçioğlu'nun atamalarına sert tepki!

CHP’li Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun kadro atamaları ve belediye yönetimindeki tercihleri tartışmalara sebep oldu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
08 Eylül 2024 00:49
GÜNCELLEME
08 Eylül 2024 01:04
CHP’li Başkan Erdal Beşikçioğlu'nun atamalarına sert tepki!
Kübra Şenal Editör

CHP’li Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun, Başkan Yardımcısı Bahri Bellek’in eşi Nursemin Bellek’in özel kalem müdürü olarak atanması dikkat çekti. Atama sonrasında gelen tepkiler üzerine Beşikçioğlu, "Geldiği ya da gelmediği benim tasarrufumda" diyerek durumu savundu.

"Liyakatsiz isimler atanmış durumda"

AK Parti Etimesgut Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Av. Uğur Çağlar, Etimkent A.Ş.'ye yapılan atamaları eleştirerek, belediyenin yönetim kurulunda bulunan isimlerin büyük bir kısmının Ankara ile bağlantısız olduğunu vurguladı. Çağlar, "Vatandaşın parası vatandaşa harcanacak denmişti, ancak liyakatsiz isimler atanmış durumda. Yönetim kurulu üyelerine ne kadar huzur hakkı ödeniyor, bunu soruyoruz" dedi.

Belediye şirketi yöneticilerinin liyakat sorunu

Çağlar, Etimkent A.Ş.'nin yönetim kuruluna atanan kişilerin liyakatle değil, yakın ilişkilerle seçildiğini iddia ederek şu isimleri eleştirdi:

Bahri Bellek (İstanbul'da ikamet eden belediye başkan yardımcısı)

İbrahim Sönmez (Beşikçioğlu'nun eski çalışma arkadaşı)

Seyfi Gedik (Tunceli'den CHP belediye başkan adayı)

Bahadır Çağrı Kekevi (Tekirdağ'da ikamet eden CHP ilçe yöneticisi)

Listedeki isimlerin yönetim kurulu üyeliği için gerekli niteliklere sahip olmadığını belirten Çağlar, liyakat ilkesinin uygulanmadığını savundu.

Önceki atamalar da eleştiri almıştı

Beşikçioğlu’nun daha önce de liyakatten uzak atamalar gerçekleştirdiği iddia edildi. Ordu'da yerel bir televizyon kanalı sahibi olan akrabası Gökhan Beşikçioğlu’nun belediyede göreve getirilmesi ve eski Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun kardeşi Mutlu Kerimoğlu'nun belediye başkan yardımcısı olarak atanması eleştiri konusu oldu.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa