A Milli Futbol Takımı, ilk galibiyet için İzlanda karşısında

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ikinci maçında yarın İzmir'de İzlanda’yı konuk edecek. Hedef 3 puan alıp liderliği almak…

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
08 Eylül 2024 09:38
GÜNCELLEME
08 Eylül 2024 10:18
A Milli Futbol Takımı,  ilk galibiyet için İzlanda karşısında
BY
Barış Yılmaz Editör

Türkiye-İzlanda karşılaşması Gürsel Aksel Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak.

Karşılaşmayı Arnavutluk Futbol Federasyonundan Enea Jorgji yönetecek. Aynı ülkeden Denis Rexha ve Ridiger Çokaj Jorgji'nin yardımcılıklarını yaparken mücadelenin dördüncü hakemi olarak Eldorjan Hamiti görev yapacak.

Türkiye, grupta oynadığı ilk maçta deplasmanda 61. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen Galler ile golsüz berabere kaldı. İzlanda ise sahasında Karadağ'ı 2-0 yenmeyi başardı. Böylece ilk maçlar sonunda İzlanda 3 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Kırmızı beyazlı milli takımımız ise 1 puana sahip bulunuyor.

Dördüncü grupta yarın Karadağ TSİ 21.45'te kendi evinde, Galler ile karşılaşacak. Karşılşmayı TV8 canlı olrak ekranlara getirecek.

Çalhanoğlu ilk 11'de

A Milli Takım'a bir iyi haber sağlık ekibinden geldi.

Galler karşılaşmasının ikinci yarısında forma giyen kaptan Hakan Çalhanoğlu'nun sakatlığı iyileşti. Çalhanoğlu’nun İzlanda karşılaşmasında ilk 11'de başlaması bekleniyor.

Barış Alper cezalı, Merih'in cezası bitti

Milli takımda Galler karşılaşmasında bir eksiğimiz olacak. Kırmızı kart gören Barış Alper Yılmaz, cezalı duruma düştüğü için bu maçta sahada olmayacak.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda oynanan Avusturya mücadelesinden sonra bozkurt hareketi yaptığı için 2 maç ceza alan Merih Demiral’ın cezası ise bitti. Milli stoper, görev verilirse bu karşılaşmada forma giyebilecek. Merih Demiral, Türkiye'nin EURO 2024'te Hollanda ve UEFA Uluslar Ligi'nde Galler ile oynadığı müsabakalara çıkamamış ve 2 maçlık cezasını tamamlamıştı.

Türkiye'nin İzlanda maçı aday kadrosu

Öte yandan Türkiye’nin İzlanda maçı kadrosu şekillendi.

A Milli Takım'ın İzlanda maçı kadrosunda şu futbolculara yer verildi:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Abdülkerim Bardakcı, Kaan Ayhan (Galatasaray), Çağlar Söyüncü, Mert Müldür, Samet Akaydın (Fenerbahçe), Emirhan Topçu (Beşiktaş), Eren Elmalı (Trabzonspor), Merih Demiral (Al-Ahli), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Wolfsburg), Yusuf Özdemir (Corendon Alanyaspor)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Eren Dinkci (Freiburg), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kenan Yıldız (Juventus), Umut Nayir (TÜMOSAN Konyaspor).

Ulusllar Ligi Türkiye maç programı 


9 Eylül 2024  

Türkiye - İzlanda

11 Ekim 2024  

Türkiye - Karadağ

14 Ekim 2024

İzlanda - Türkiye

16 Kasım 2024

Türkiye - Galler

19 Kasım 2024

Karadağ - Türkiye

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa