İsrail’in Megiddo Hapishanesi’nde Filistinli esirlere kötü muamele

İsrail’deki Megiddo Hapishanesi’nde, köpeklerle Filistinli esirlere kötü muamele yaptığını gösteren görüntüleri İsrail’in Haaretz gazetesi, yayınladı.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
08 Eylül 2024 10:04
GÜNCELLEME
08 Eylül 2024 10:50
İsrail’in Megiddo Hapishanesi’nde Filistinli esirlere kötü muamele
BY
Barış Yılmaz Editör

İsrail’in Megiddo Hapishanesi’nden sızdırılan yeni görüntüler Filistinli esirlere yapılan kötü muameleyi gözler önüne serdi.

İsrail’in Haaretz gazetesi, Filistinli esir ve mahkumlara yapılan kötü muameleye ilişkin yeni görüntüler yayınladı.

Görüntülerde, İsrailli gardiyanlar tarafından elleri arkadan kelepçeli yüzüstü yere yatırılmış onlarca Filistinli mahkum bulunuyor.

Bir köpek tutan gardiyan ise, esirlerin bazıların başlarının üstünden, bazılarının da başlarına çok yakın yerlerinden polis köpeğiyle geçerek korku salıyor.

Gazete, Megiddo Hapishanesi'ndeki gardiyanların, Filistinli esirleri kameraların olmadığı yerlere götürüp hassas yerlerinden darbettiğini de yazdı.

İsrail Cezaevleri Servisinden üst düzey bir yetkilinin, "Megiddo Hapishanesi’nde tutukluların maruz kaldığı ağır şiddetin farkındayız." şeklindeki ifadelerine de Haaretz Gazetesi yer verdi.

Gazete, İsrail Cezaevleri Servisinin, Filistinli esirlere uygulanan prosedürlerin "rutin" olduğu yönündeki iddiasını da paylaştı.

Hamas: "Görüntüler, nefret ve sadizmin boyutunu ortaya koyuyor"

Hamas hareketi ise görüntülere tepki gösterdi.

İsrailli gardiyanların, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir tarafından da onaylanan bir uygulamanın parçası olarak Megiddo Hapishanesi’nde polis köpekleriyle kötü muamele ve aşağılamada bulunduğuna işaret eden Hamas, bunun Filistinlilere karşı taşıdığı nefret ve sadizmin boyutunu ortaya koyduğunu vurguladı.

Hamas açıklamasında aç bırakma, işkence ve kasıtlı tıbbi ihmal yüzünden hapishanelerde 60’tan fazla Filistinlinin öldüğüne işaret edildi.

Uluslararası kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunan Hamas, Filistinlilere karşı işlenen suçları belgeleme, esir ve tutuklulara karşı yapılan ihlallerin durdurulması için İsrailli hükümetine baskı yapılmasını istedi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa