iPhone 16 geliyor! İşte merakla beklenen telefonun özellikleri

Kullanıcısı tarafından büyük bir merakla beklenen "iPhone 16" yarın tanıtılacak. Telefonun özelliklerini sizler için derledik. İşte detaylar...

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
08 Eylül 2024 10:29
GÜNCELLEME
16 Eylül 2024 14:53
iPhone 16 geliyor! İşte merakla beklenen telefonun özellikleri
Ecem Çetin Editör

iPhone, model telefon, Türkiye ve dünyada çok sayıda insan tarafından kullanılıyor. Telefon serisine her yıl yenilenen özelliği ve görünümüyle bir tane daha ekleniyor. 

Bu sene iPhone 16 kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Apple'ın uzun zamandır merakla beklenen iPhone 16 modelleri, düzenlenecek büyük etkinlikte tanıtılacak. Apple’ın "It’s Glowtime" etkinliği yarın düzenlenecek.

Teknoloji dünyasının ve iPhone kullanıcılarının heyecanla ve merakla beklenen lansmanda iPhone 16 serisinin yanı sıra yeni nesil AirPods 4 ve Apple Watch modellerinin de tanıtılması bekleniyor.

Mevcut bilgilere göre iPhone 16 Plus, Apple’ın güçlü A18 Pro işlemcisinden güç alacak. Cihaz, 6.7 inç büyüklüğünde OLED ekranla gelecek ve bu ekran 2000 nit parlaklık sunacak. Ancak, 60 Hz yenileme hızının tercih edilmesi bazı kullanıcılar arasında hayal kırıklığı yaratabilir. Son yıllarda daha uygun fiyatlı telefonlarda bile 120 Hz ekranlar standart hale gelirken, Apple’ın bu konuda bir değişiklik yapmaması tepki çekebilir.

12 megapiksel özçekim kamerası bulunacak

iPhone 16 Plus'ın 6 GB RAM ile piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor. Depolama seçenekleri ise 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB olarak sunulacak. Kamera tarafında ise cihazın önünde 12 megapiksel özçekim kamerası bulunacak. Arkada ise 48 megapiksel ana kamera ve 12 megapiksel ultra geniş açı kamera yer alacak.

4.006 mAh kapasiteli bir batarya 

iPhone 16 Plus, 4.006 mAh kapasiteli bir batarya ile gelecek. Cihaz, Wi-Fi 6/6e, 5G, Bluetooth 5.4, USB-C 2.0, NFC ve eSIM desteği gibi bağlantı teknolojilerini de barındıracak. Bu özellikler, kullanıcıların daha hızlı ve verimli bir bağlantı deneyimi yaşamalarını sağlayacak.

iPhone 16 Plus’ın renk seçenekleri de oldukça geniş olacak. Siyah, yeşil, mavi, pembe, beyaz, sarı ve mor renkleri ile satışa sunulması beklenen model, tasarım ve renk çeşitliliğiyle geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmeyi amaçlıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa