Muğla'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor!

Muğla'nın Menteşe ilçesi Sarnıç Mahallesi yakınlarında dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını, ikinci gününde de kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
08 Eylül 2024 11:00
GÜNCELLEME
08 Eylül 2024 11:08
Muğla'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor!
DHA
Kaynak DHA

Dün saat 13.00 sularında, Sarnıç Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, hızla yayıldı. 

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye, yangına müdahale için 6 uçak, 15 helikopter, 150'ye yakın arazöz, 700'e yakın orman işçisi, 25'ten fazla iş makinesi ve 1 deniz aracı sevk edildi. Ekipler, yangını söndürmek için havadan ve karadan yoğun bir çaba harcıyor.

Tarım alanları zarar gördü

Yangın, ormanlık alanın yanı sıra içi arı dolu 250 kovanın yanmasına ve bir bağ evi ile çevresindeki zeytin ağaçlarının zarar görmesine neden oldu. Alevlerin hızla yayılması, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin de olumsuz etkilenmesine yol açtı.

1 orman işçisi dumandan etkilendi

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Genel Müdür Yardımcısı Kenan Akduman ve Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür yangın bölgesine giderek, müdahale çalışmalarını yerinde koordine etti. Havanın kararmasıyla birlikte hava müdahalesi sınırlanmış olsa da gece görüş özelliğine sahip iki helikopter yangına müdahale etti. Bu arada, bir orman işçisi dumandan etkilenerek tedavi altına alındı.

Yeni Günle Birlikte Mücadele Sürüyor

Sabah saatlerinde havanın aydınlanmasıyla birlikte uçaklar ve helikopterler yangına müdahale etmeye tekrar başladı. Karadan mücadele eden ekipler, ormanın iç kesimlerinde yoğun çaba gösteriyor. Bölgedeki vatandaşlar da traktörleriyle hava unsurlarının su aldığı gölete su taşıyarak çalışmalara destek veriyor.

Ekiplerin, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan verdiği mücadele aralıksız sürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa